Sobota 27.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Rekonstrukce pevnosti Dobrošov začne na konci května. Kraj vybral dodavatele

Rada Královéhradeckého kraje schválila na mimořádné schůzi nového dodavatele stavebních prací pevnosti Dobrošov, bude jím sdružení společností Solid Care, s. r. o. a Gemec – Union, a. s., s nabídkovou cenou 61,3 milionu korun bez DPH. Kraj získal celkem tři nabídky.

Městský úřad Nové Město nad Metují zveřejnil zprávu o své činnosti za rok 2018

Na webu města zveřejnil Městský úřad Nové Město nad Metují opět po roce Zprávu o činnosti za uplynulý rok. Jedná se o podrobný materiál, jehož cílem je poskytnout veřejnosti veškeré informace o činnosti zaměstnanců Městského úřadu v roce 2018.

Na vybudování lavičky dle dobových plánů chybí Vile Čerych 10 000 korun. Pomůže někdo?

Vila Čerych, prvorepublikový klenot ve východních Čechách, je otevřenou učebnicí historie. Na jejím příběhu lze sledovat kulturní a společenské změny v průběhu 20. století. Aby i nadále sloužila svému účelu, tedy vzdělávání a rozvoji společnosti, snažíme se o zvelebování jak této jedinečné Vily, tak přilehlé zahrady. Dlouhá léta chátrání v období komunistického režimu jsou na ní totiž dodnes znát.

Primátor úspěšný v Českých Budějovicích

adsdasdasdasdasNáchodský pivovar PRIMÁTOR, a.s. si z 29. ročníku Mezinárodního pivního festivalu v Českých Budějovicích, který se konal od 11. do 16. února, přivezl tři ocenění - tři pivní pečetě. Tu nejcennější, zlatou, získalo v kategorii kvasnicové pivo PRIMÁTOR 11% kvasnicový.

Bilance činnosti Ligy proti rakovině Náchod v roce 2018

Bilance2018Každoročně na konci předchozího roku hodnotí svou celoroční činnost Liga proti rakovině Náchod, zapsaný spolek, občanské sdružení onkologických pacientů a přátel, které již více než 20 let působí v oblasti protinádorové prevence. Prvořadým cílem náchodské LPR je především soustavná preventivní činnost, v níž se její členové zaměřují zejména na mladou generaci – středoškolskou mládež. Součástí přednášek je i nácvik samovyšetření pro prevenci rakoviny prsu na fantomových modelech.

Náchodská nemocnice mění náměstka pro léčebnou péči a šéfa personalistiky, v hospodaření se výrazně zlepšila

1V Oblastní nemocnici Náchod a. s. nastanou od února personální změny. Novým náměstkem pro léčebnou péči bude MUDr. Ladislav Tichý, praktický lékař a hematolog, který již v minulosti působil ve vedení nemocnice. Oblast personální pak povede Ing. Martin Kyntera, který dříve působil jako vrcholový manažer nadnárodní společnosti.

Nová lávka propojuje Letnou a Klínek

IMG 5432Ve čtvrtek 13. prosince 2018 otevřeli místostarostové Jan Čtvrtečka, Pavla Maršíková a František Majer nově vybudovanou lávku přes železniční trať v Náchodě Starém Městě. Tato významná investiční akce, kterou novostavbu ocelové lávky přes železniční trať bezesporu je, řeší propojení ulice Komenského, ulicí Na Letné směrem na Klínek.

Náchodští zastupitelé schválili rozpočet v rekordní výši

zankkkNáchodští zastupitelé na svém dnešním jednání schválili rozpočet města Náchoda na rok 2019. Rekordní rozpočet v celkovém objemu 540 mil. Kč počítá opět s výraznou položkou ve výši 140 mil. Kč na investice.

Na střední škole v Červeném Kostelci se otevřou nové textilní obory

skolllaRada Královéhradeckého kraje odsouhlasila žádost o zápis nových oborů vzdělání do rejstříku škol a školských zařízení pro střední školu v Červeném Kostelci, která spadá pod Střední školu průmyslovou, textilní a polygrafickou s ředitelstvím v Hronově. Jedná se o obory textilnictví, oděvnictví a krejčí. Studium těchto oborů bude probíhat v denní formě vzdělávání od 1. září 2019. Obory oděvnictví a krejčí budou přednostně nabízeny ve zkrácené formě studia pro uchazeče s již získaným středním vzděláním s maturitní zkouškou.

Strana 1 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře