Úterý 19.březen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Náchodská radnice má opravené krovy a novou střešní krytinu

5580V květnu byla zahájena oprava krovů a výměna střešní krytiny vizuálně v původním stylu na objektu radnice čp. 40 v Náchodě.

Náchod čekají další uzavírky místních komunikací

5574V průběhu podzimu čekají Náchod v souvislosti s prováděnými opravami další dopravní omezení na místních komunikacích.

Opravená lávka ve Starém Městě prokoukla

5558Tento týden byla dokončena avizovaná oprava lávky přes řeku Metuji za továrnou Bartoň-textil, a. s., ve Starém Městě nad Metují.

Nové hřiště v Náchodě na Plhově překvapivě spojuje generace

20170719 113908Další hřiště v Náchodě se dočkalo své úpravy, tentokrát na plhovském sídlišti. V minulém týdnu tady společnost B plus P, s.r.o. z Červeného Kostelce upravila plochu mezi domy tak, aby lépe sloužila zejména menším dětem.

Opravy silnic a chodníků v Trutnově

Během letních měsíců budou Technické služby Trutnov opravovat řadu silnic a chodníků. Nového povrchu se dočká například komunikace v ulici Sluneční stráň, Nad Jezem či Slepá. Kompletní rekonstrukcí pak projde most v Dolním Starém Městě. Technické služby investují do oprav více jak 12 milionů korun.

Občané v Novém Městě nad Metují třídící odpad mají nového pomocníka

mmmmNové Město nad Metují se dlouhodobě umísťuje na předních příčkách nejen v kraji, ale i v rámci celé České republiky, v objemu vytříděného odpadu v domácnostech. V loňském roce město obsadilo 3. místo v Královéhradeckém kraji a 8. místo v celé republice v množství vytříděného odpadu na jednoho obyvatele.

Malá Úpa je v třídění odpadů nedostižitelná. Česká Skalice byla oceněna systémem Asekol

cistZdá se to neuvěřitelné, ale je to tak. Obec Malá Úpa už počtvrté v řadě zvítězila v soutěži obcí Královéhradeckého kraje v třídění odpadů o titul Čistá obec. Symbolickou zlatou medaili si odváží nejen ze své kategorie obcí do 300 obyvatel, ale získala také ocenění Absolutní vítěz. V rámci ocenění systému ASEKOL v kategorii nad 5000 obyvatel získala prvenství Česká Skalice.

Chodníky v ulicích Sokolská a Jiráskova v Náchodě čeká od příštího týdne oprava

P1000795V pondělí 24. dubna 2017 bude v Náchodě zahájena oprava chodníků v ulici Jiráskova a chodníku v ulici Sokolské pod novým parkovištěm. Stávající nevyhovující chodníky z betonových dlaždic budou nahrazeny novou zámkovou dlažbou včetně podkladních vrstev a nových obrubníků a veřejného osvětlení.

Zelený čtvrtek s náchodským pivem Evergreen

evrJarní zelené pivo s výstižným názvem Evergreen uvařil opět po roce sládek náchodského pivovaru Petr Kaluža. "Vysoká poptávka hospodských a především zájem štamgastů předčil naše očekávání a předpokládanou jednu várku jsme oproti loňskému roku museli zdvojnásobit," uvedl Petr Kaluža.

Strana 6 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře