Úterý 19.březen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Plánované opravy silnic a chodníků v Novém Městě nad Metují v roce 2018

novacTTV letošním roce čeká Nové Město nad Metují nebývalé množství rekonstrukcí silnic a chodníků. Na straně jedné opravy do budoucna přinesou vyšší komfort jízdy a chůze po novoměstských komunikacích. Současně však bude řidiče i chodce trápit několik uzavírek.

Úrodný rok Náchodského PRIMÁTORA

pivoHistoricky nejvyšší počet získaných ocenění zaznamenala v loňském roce piva z Náchodského pivovaru PRIMÁTOR. Celkem do své sbírky náchodští přidali dalších 28 medailí či cen z tuzemských i zahraničích degustačních soutěží.

Vedení města otevřelo bránu obnově lázeňství v Náchodě

5779 7421263V listopadu 2017 Město Náchod požádalo Ministerstvo zdravotnictví ČR o vydání osvědčení přírodních léčivých zdrojů (vrtů Běla a Jan) minerální vody a plynu. Tyto zdroje jsou výsledkem podrobného hydrogeologického průzkumu, který probíhal v katastrálním území Běloves již od podzimu roku 2016. Investorem průzkumu za bezmála pět milionů korun bylo Město Náchod.

Ulice Nemastova v Náchodě je po kompletní rekonstrukci

IMG 3959Jednou z největších investičních akcí města Náchoda v roce 2017 byla rekonstrukce ulice Nemastova. Opravy komunikace zde probíhaly od května letošního roku za intenzivní spolupráce všech síťařů.

Rozpočet města Náchoda na rok 2018 byl schválen

vizuNáchodští zastupitelé v pondělí v podvečer schválili rozpočet města Náchoda na rok 2018. "Výše rozpočtu na straně příjmů i výdajů dosahuje v letošním roce rekordní výše, více než půl miliardy korun," uvedla místostarostka ing. Pavla Maršíková.

Zlatý "Toník" z Náchoda

goldVelký úspěch zaznamenala náchodská piva PRIMÁTOR® na mezinárodní degustační soutěži Brussels Beer Challenge. Výčepní pivo Antonín získalo zlatou medaili a jeho úspěch podtrhují další dvě bronzová místa, ležáku PRIMÁTOR® Premium, a téměř již tradičně, i piva PRIMÁTOR® Weizenbier ve svých kategoriích. Soutěže se zúčastnilo více jak 1500 piv ze 40 zemí světa.

Třicetimilionový doplatek za provoz ztrátových oborů poskytne kraj náchodské nemocnici

DSC 2533Rada Královéhradeckého kraje přijala návrh na poskytnutí 30 milionů korun Oblastní nemocnici Náchod jako náhradu nepokrytých nákladů za plnění závazku veřejné služby. Vedení náchodské nemocnice zažádalo o náhradu na základě doporučení externího auditu. Návrh nyní půjde před krajské zastupitele, kteří se znovu sejdou 4. prosince 2017.

Sdružení přátel piva ocenilo nejlepší Pivo roku 2017 Absolutním vítězem se stal PRIMÁTOR Weizenbier

piv1Začátkem listopadu se v prostorách pivovaru Kynšperský zajíc v Kynšperku nad Ohří konalo slavnostní vyhlášení ankety Sdružení přátel piva – Pivo roku 2017. Náchodská piva si přivezla ze západních Čech celkem pět ocenění.

Autobusová zastávka v Krkonošské ulici v Náchodě bude bezpečnější

krkV minulém týdnu byla dokončena a zkolaudována stavba autobusové zastávky a chodníků po obou stranách komunikace v ulici Krkonošská v Náchodě.

Strana 4 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře