Úterý 19.březen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Automobilka chce více autobusových spojů. Jejich provoz sama uhradí

autobus tendrRozšiřování výroby v automobilovém závodě v Kvasinách přináší dosud neuspokojenou poptávku po nových pracovnících. Ti na Rychnovsko dojíždějí z celého východočeského regionu i dalších míst. Automobilka tak letos oslovila kraj s požadavkem na zavedení nových spojů od Červeného Kostelce a Dvora Králové nad Labem a rozšíření některých stávajících spojů o sobotní provoz.

Novoměstští zastupitelé se sešli k přípravě rozpočtu města na rok 2017

novacV pondělí 14. listopadu 2016 se na Městském úřadě v Novém Městě nad Metují uskutečnil Rozpočtový seminář, na kterém zastupitelé města projednávali návrh rozpočtu na rok 2017. Definitivní schvalování rozpočtu proběhne na řádném jednání Zastupitelstva města ve čtvrtek 15. prosince 2016.

Náchodské speciály sedmkrát na stupních vítězů

CerevesiaSpecialis predavaniPivovar PRIMÁTOR se svými speciálními pivy slaví úspěchy na nejedné degustační soutěži. Během listopadu zbohatla pivovarská sbírka ocenění celkem o sedm medailí, což je důkazem, že náchodský sládek Petr Kaluža vaří svá piva, a nejen ta speciální, kvalitně a z vynikajících surovin.

Investiční akce v Náchodě finišují. Nový most v Bělovsi byl v pátek zprůjezdněn

most v Belovsi 6Podzimní měsíce se každoročně nesou v duchu dokončování všech stavebních prací a to se týká i mnoha investičních akcí města Náchoda.

Sportovní hala v České Skalici je po rekonstrukci již v provozu

pb016126Sportovní hala v České Skalici na Žižkově kopci prošla v posledních týdnech velice komplikovanou rekonstrukcí sociálního zařízení. Staré a již téměř nefunkční sprchy nahradilo moderní zařízení. Všechny koupelny a toalety dostaly nové podlahy, obklady a došlo i k výměně nevyhovující elektroinstalace. Rekonstrukce se dotkla i rozvodů požární vody, které bylo nutné v poslední době neustále opravovat.

Prezentace středních škol a zaměstnavatelů v Trutnově

prezV pátek 21. října začíná v Trutnově druhý ročník akce s názvem Prezentace středních škol a zaměstnavatelů, kterou pořádá Královéhradecký kraj ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou KHK.

Do náchodského pivovaru zavítala skupina obchodníků z Brazílie

radnice 1 uprMinulý týden zavítala do náchodského pivovaru skupina obchodníků z brazilské společnosti Mr. Beer Cervejas Especiales ze Sao Paula. Pivovar PRIMÁTOR s touto firmou spolupracuje dva roky a pozvání do Náchoda přijali majitel společnosti Fabiano Wohlers a obchodní manažer Jeroen de Winter. Zkušenosti a zážitky přijeli načerpat se svými dvěma nejlepšími odběrately. Ti získali cestu do Náchoda jako odměnu za pravidelné odběry piva, za vzornou péči, kterou mu věnují a také za jeho propagaci.

Lávky do Pekla jsou opraveny, čeká je ještě protiskluzový nástřik

f a 4119 1171346V uplynulých dvou týdnech byly opraveny nezastřešené části lávek "na Ostrovech" a "v Pekle". Jejich začátek a konec byl opraven především z důvodu havarijního stavu a hrozícího nebezpečí úrazu.

Práce na komunikaci v trutnovské Blanické ulici se chýlí ke konci

V květnu začaly práce na rekonstrukci plynovodu, vodovodu a povrchu vozovky v Blanické ulici u Jiráskova náměstí v Trutnově. V týdnu od 10. do 14. října je naplánována poslední etapa prací.

Strana 9 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře