Úterý 19.březen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Exkurze pivovaru zdarma a Špringl na čepu přilákal asi 250 lidí

 DSC8572 uprPoslední den oslav českého piva se v náchodském pivovaře vydařil. Pro všechny zájemce a milovníky piva byly od rána do půlnoci otevřeny brány pivovaru a pořadatelé provázeli zájemce po areálu zdarma. Vidět varnu, spilku, ležácké tanky nebo stáčírnu láhví mělo zájem více než 250 lidí.

Přecházení přes ulici Kladskou v Náchodě bude do konce října jednodušší

kladstaZ důvodu výstavby nového místa pro přecházení přes komunikaci II/303 v Kladské ulici v Náchodě bude částečně omezen provoz na chodníku a cyklostezce v této ulici u provozovny Koupelny Ptáček. Stavební práce bude v termínu od 5. do 31. října 2016 provádět firma SILVAGRO s.r.o. a budou koordinovány tak, aby byla vždy jedna strana chodníků průchozí. V termínu od 5. do 9. října 2016 bude probíhat příprava staveniště a instalace dopravního značení.

Ministr financí Andrej Babiš návštívil provoz ve firmě Batist v Červeném Kostelci

3 andrej babis batistPři návštěvě Královéhradeckého kraje se ministr financí Andrej Babiš zastavil i u výrobce zdravotnického materiálu firmy Batist Medical, kde ho přivítal generální ředitel Tomáš Mertlík. Ministr financí si prohlédl závod, kde pracuje přibližně 300 zaměstnanců, a zajímal se o aktivity této rodinné firmy.

Pivovar Primátor představí nové sezónní pivo Špringl

springPivovar Primátor a.s. představuje nové sezónní pivo Špringl chmelené čerstvě načesaným chmelem. Pivní novinku uvařil náchodský sládek dnes již poměrně vzácným postupem na tři rmuty. Výsledkem je středně prokvašený ležák zlaté barvy, ušlechtilé hořkosti a s obsahem alkoholu 4,5% obj..

Rekonstrukce průtahu Náchoda míří do další fáze

si1V pátek 9. září proběhl v pořadí druhý velký kontrolní den na stavbě průtahu Náchoda za účasti všech zainteresovaných subjektů, stavbařů a Policie ČR. Stavební práce doposud probíhají podle harmonogramu bez větších komplikací. Cílem setkání přibližně týden před dokončením právě realizované etapy bylo stanovit podrobnosti dopravních opatření pro etapu další.

Hejtman předal podnikatelům ocenění jménem spokojených zákazníků

BoučekVýsledky sedmého ročníku soutěže Spokojený zákazník Královéhradeckého kraje byly v pátek vyhlášeny v sídle Krajského úřadu. Ocenění získala desítka podnikatelů za přínos v přístupu ke klientům.

Náchodský English Pale Ale přivezl z Dánska zlato

Další cenný kov zacinkal v bohaté sbírce ocenění náchodského pivovaru PRIMÁTOR. Svrchně kvašený PRIMÁTOR® English Pale Ale zvítězil ve své kategorii na mezinárodní soutěži Nordic Beer Challenge v Dánsku.

Nové parkoviště v náchodské Sokolské ulici už zanedlouho ocení především rodiče prvňáčků

na1Ulice Sokolská nedaleko centra Náchoda se během prázdnin proměnila k nepoznání. V průběhu července a srpna zde společnost SILVAGRO s. r. o. z Horních Rybníků vybudovala nové parkoviště a opravy se dočkaly také přilehlé chodníky.

Kraj rozbíhá první silniční projekty v rámci rozšíření zóny Solnice-Kvasiny. Jedním je oprava silnice mezi Novým Městem nad Metují a obcí Spy

dobrOdůvodnění významné veřejné zakázky na rekonstrukci silnice mezi Novým Městem nad Metují (Krčín) a obcí Spy za více než 50 milionů korun nebo odsouhlasení zahájení prací pro realizace obchvatů Domašína i Solnice schválila rada Královéhradeckého kraje. Dala tak zelenou přípravám prvních silničních akcí v rámci projektu Rozšíření strategické průmyslové zóny Solnice – Kvasiny a zlepšení veřejné infrastruktury v Královéhradeckém regionu.

Strana 10 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře