Čtvrtek 28.březen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Řešení vandalismu v Náchodě - první "vlaštovka"

podchod_Raisova_1Po mnoha projevech vandalismu v Náchodě vyzval starosta města Jan Birke koncem května sprejery ke společné diskuzi. Nikdo se starostovy neozval. Případ poničeného podchodu má přesto nadějný závěr.

Dětské oddělení Oblastní nemocnice Náchod obdrželo dar pro kvalitní péči o novorozence

Babysense

Novorozenecké oddělení Oblastní nemocnice v Náchodě obdrželo 15 monitorů Babysense II. v hodnotě 43 500 korun. V první polovině dubna je dětskému oddělení předali zástupci Nadace Křižovatka a České spořitelny.

Náchod se připravuje na opravy křižovatek

SlavieNáchod v letošním roce čeká rekonstrukce dvou kruhových objezdů u Slávie a u Čedoku a výstavba nové okružní křižovatky v Bělovsi u dopravního hřiště.

Plyn versus voda. Rozhovor s Jiřím Malíkem, předsedou občanského sdružení Živá voda

metan

Na základě živé diskuse a velkého ohlasu čtenářů přinášíme další podrobnosti ohledně možných scénářů vývoje záměru těžit břidlicový plyn na Broumovsku a okolí a jeho dopadu. Naše redakce položila několik otázek Jiřímu Malíkovi, předsedovi občanského sdružení Živá voda, a vodaři, který dříve pracoval i na Správě Chráněné krajinné oblasti Broumovsko.

Zahraniční společnosti mají zájem o geologický průzkum zásob plynu na Trutnovsku a v Broumovském výběžku. Města s tím nesouhlasí

plynV televizi a v denním tisku proběhla informace, že úředníci Ministerstva životního prostředí (MŽP) povolili zahraničním těžařským společnostem geologický průzkum v některých lokalitách, zda se v nich nachází ložiska ropy a břidlicového plynu. Jedním z těchto území je i Trutnovsko a Broumovský výběžek. Města v tomto regionu však s rozhodnutím nesouhlasí.

Města Královéhradeckého kraje uspěla v celostátním srovnávacím výzkumu Město pro byznys

ekonom

Nová Paka zvítězila v celostátním srovnávacím výzkumu Město pro byznys, který již čtvrtým rokem vyhodnocuje podnikatelské prostředí v 205 obcích České republiky a 22 městských částech Hlavního města Prahy jako město s nejlepšími podmínkami pro podnikatele. Třetí příčku obsadilo Nové Město nad Metují, Hradec Králové se umístil na 8. místě.

Osoby, které pobírají dávky hmotné nouze, uklízí Náchod

nachod

Vedení města Náchod (starosta Jan Birke, místostarostka Drahomíra Benešová a tajemnice MěÚ Náchod Hana Mílová) jednalo 7. října se zástupci Odboru sociálních věcí, zdravotnictví a školství MěÚ Náchod, Správy budov Náchod, s.r.o., a Technických služeb Náchod, s.r.o., na téma zlepšení úklidu města Náchoda a její organizace s výhledem na příští rok prostřednictvím osob, které vykonávají veřejnou službu, veřejně prospěšné práce a alternativní tresty.

Hronovská firma Eurona získala 2. místo v soutěži Firma roku Královéhradeckého kraje 2011

firma

Výrobce exkluzivní tělové a bytové kosmetiky společnost Eurona z Hronova obsadila 2. místo v soutěži Firma roku královéhradeckého kraje 2011.

Mostecký nápad v situaci podobné s Broumovskem se osvědčil: práci má 9 nezaměstnaných

chanov

Podle informace Agentury pro sociální začleňování, která působila 3 roky i v Broumově, město Most loni zařadilo do podmínek pro veřejné zakázky, že firmy, které je chtějí získat, musí zaměstnat aspoň 10 procent lidí dlouhodobě bez místa.

Strana 40 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře