Úterý 19.březen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Modernizaci Oblastní nemocnice Náchod zafinancuje kraj ze dvou třetin sám

nemocnice nachod 2Jak bude vypadat financování modernizace Oblastní nemocnice Náchod, odsouhlasila Rada Královéhradeckého kraje. Projekt, který je po stavební stránce odhadován na celkovou částku asi 1,5 miliardy korun bez DPH před vysoutěžením, bude financován v průběhu let 2017 až 2020. Kraj by měl celý projekt ze dvou třetin zaplatit z vlastních zdrojů. V roce 2019 pak plánuje čerpání úvěru ve výši 450 milionů korun.

Náchodský pivovar Primátor uvařil nové výčepní pivo Antonín

antTNáchodský pivovar Primátor oslaví 8. dubna významné výročí, 145 let od položení základního kamene výstavby nového pivovaru. Při této příležitosti se rozhodl vzdát poctu fortelu předků a uvařil nové pivo s názvem Antonín, familiárně pojmenovaném po prvním náchodském sládkovi Antonínu Lutzovi.

Akce Ukliďme Česko se v Novém Městě nad Metují zúčastní desítky dobrovolníků

uklidTV sobotu 8. dubna se Nové Město nad Metují připojí k celorepublikové akci – Ukliďme svět, ukliďme Česko.

Primátor přivezl z Barcelony dvě ocenění

primNáchodský pivovar a především jeho svrchně kvašené pšeničné pivo PRIMÁTOR® Weizenbier slaví další úspěch za hranicemi naší země. Zlaté ocenění, letos již třetí v řadě, získal na mezinárodní soutěži Barcelona Beer Challenge 2017. Druhé ocenění a bronzovou medaili pak obdržel světlý ležák PRIMÁTOR® Premium.

Co má společného náchodský zámek s operou v Sydney, egyptskými pyramidami nebo pařížskou Eiffelovou věží?

hodina zeme 2017 3Co má společného náchodský zámek s operou v Sydney, egyptskými pyramidami nebo pařížskou Eiffelovou věží? Všechny tyto budovy se v sobotu 25. března večer ponořily do tmy v rámci akce Hodina Země.

Náchod se připojí jíž pošesté k celosvětové kampani Hodina Země

hz 2016Náchod se připojí jíž pošesté k celosvětové kampani Hodina Země, jejímž cílem je vyjádřit, že nám není lhostejný stav životního prostředí a klimatu. Zapojená města a vesnice po celém světě se symbolicky spojí tím, že ztlumí nebo zcela vypnou nasvícení budov či pouliční osvětlení.

Díky rozhodnutí náchodských zastupitelů se pečovatelkám po letech navýší platy

17159019 10208743829381393 3493486320541636982 oZastupitelstvo města Náchoda jednalo v pondělí 13. března 2017 mimo jiné o zvýšení platů pečovatelek Městského střediska sociálních služeb Marie. Pečovatelky se v tomto městském zařízení starají ve směnném provozu o seniory, kteří se již sami o sebe nedokážou postarat. Péče poskytovaná starším občanům v tomto městském zařízení je dlouhodobě nadstandartní ve srovnání se státními organizacemi obdobného zaměření, platy ošetřovatelek jsou však na úrovni pouze cca 67 % průměru průměrných mezd dle ČSÚ.

Náchodský Pivovar Primátor zve na ochutnávku pivních speciálů

sl1První březnový pátek zve náchodský Pivovar Primátor všechny milovníky piva do návštěvnického centra pivovaru. Poprvé se zde od 18 hodin bude konat posezení u pivních speciálů s typickým názvem Sládkův pátek.

Nová Paka je nejlepším Městem pro byznys Královéhradeckého kraje

Královéhradecký kraj je regionem, který se neustále zlepšuje téměř ve všech oblastech běžného života. Výrazně pozitivní je také růst podnikatelský, což dokazuje neustálé rozšiřování průmyslových zón, vzrůstající počet podnikatelů, ale také druhá nejnižší nezaměstnanost v ČR. Těmito body se může dle výzkumu Město pro byznys pyšnit také Nová Paka, která se po roční odmlce vrátila na trůn podnikatelsky nejpřívětivějšího města Královéhradecka.

Strana 7 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře