Úterý 19.březen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Náchodská svrchně kvašená piva bohatší o zlato a bronz

gold První dva letošní cenné kovy zacinkaly náchodským pivům na 2. ročníku mezinárodní pivní degustační soutěže World Beer Idol. V prostorách Zichoveckého pivovaru a Továrny Slaný hodnotila špička světových pivních sommeliérů piva z celkem 15 zemí světa. Do soutěže byl přihlášen dvojnásobný počet vzorků oproti prvnímu ročníku.

Nové Město nad Metují bude mít moderní autobusové nádraží a zlepší přilehlé parkování

rychtaNa konci listopadu loňského roku byla městem Nové Město nad Metují vyhlášena veřejná zakázka na zpracování architektonicko–urbanistické studie pro výstavbu terminálu Rychta.

Pivovar PRIMÁTOR otevírá nový distribuční sklad

skladNáchodský pivovar PRIMÁTOR a.s. rozšiřuje své skladovací prostory a začátkem února otevírá v průmyslové zóně na Vysokově nový distribuční sklad.

Zimní stadion v Novém Městě nad Metují prochází postupnou modernizací

obsah3716 142V Novém Městě nad Metují funguje řada sportovních oddílů, jejichž činnost je každoročně podporována z městského rozpočtu.

Poplatek za odpady se v roce 2017 v Náchodě nezvyšuje

kontajnerSe začátkem nového roku přicházejí opět každoroční povinnosti platit místní poplatky. Dobrou zprávou pro náchodské občany je fakt, že poplatek za odpady se v roce 2017 nezvyšuje.

Náchodské pivo Weizenbier získalo ocenění v Norimberku a v Bruselu

Brussels Beer Challenge W 2016 diplom uprNáchodský pšeničný PRIMÁTOR® Weizenbier opět potvrzuje svou kvalitu a dominuje na nejedné degustační soutěži doma i v zahraničí. V nedávné době získal ocenění v německém Norimberku i v belgickém Bruselu.

Náchod je úspěšný v získávání dotací na realizaci projektů v rámci příhraniční spolupráce

1V závěru minulého týdne byly zveřejněny podpořené projekty a projektové záměry v rámci Interregu V-A (2016). Město Náchod se ucházelo o podporu celkem pěti projektů a se všemi uspělo. Společně s partnery, tak bude možné realizovat projekty s dotací více než jeden milion EUR. Nové lázně, most, park, nebo i defibrilátory či výuka seniorů v ZUŠ. To vše díky dotacím na příhraniční spolupráci.

Nový most v Bělovsi už slouží občanům a zkrášluje tento kout Náchoda

IMG 1921V pondělí 5. prosince 2016 vedení města Náchoda společně s vícepremiérem a náchodským zastupitelem Pavlem Bělobrádkem a za účasti dodavatele stavby slavnostně otevřeli nový most přes řeku Metuji v Náchodě-Bělovsi.

Nové Město nad Metují opraví v příštím roce důležité komunikace

praceRok 2016 byl pro Novoměšťáky rokem plným uzavírek chodníků a silnic. Ani v roce 2017 tomu nebude jinak, dopravu a chůzi ve městě bude opět komplikovat množství oprav komunikací a chodníků. Z dlouhodobých průzkumů mezi obyvateli Nového Města nad Metují vyplývá, že je nejvíce trápí právě stav místních komunikací a chodníků. Proto je prioritou vedení města investovat do jejich oprav co nejvíce finančních prostředků, ať již z rozpočtu jejich správců, z externích zdrojů nebo z rozpočtu města.

Strana 8 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře