Úterý 19.březen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Jarní úklid řeky Úpy se chystá i letos. Přidejte se!

upaV letošním roce proběhne již třetí ročník akce Čištění řeky Úpy, která se bude konat 21. dubna 2018 k příležitosti Dne Země. Dobrovolníci mohou začít se sběrem odpadků na třech místech v Trutnově, nově pak v Mladých Bukách a ve Svobodě nad Úpou. Připojte se také a udělejte dobrý skutek pro přírodu a své okolí.

Desítky dobrovolníků budou o víkendu uklízet v Novém Městě nad Metují

uklidV rámci celorepublikové akce pod názvem Ukliďme Česko budou v sobotu 7. dubna 2018 desítky dobrovolníků pomáhat s úklidem Nového Města nad Metují. "K této akci se připojujeme již druhým rokem. V roce 2017 jsme zkusili poprvé oslovit veřejnost, aby pomohla se zvelebním města po zimě," vysvětluje místostarosta Michal Beseda.

V Náchodě začali opravovat objízdné trasy po rekonstrukci průtahu

bus tyrsova komenskehoOd pondělí do čtvrtka dojde v Náchodě k opravě vozovek v rámci opravy objízdných tras, které byly poškozeny v souvislosti s rekonstrukcí průtahu Náchodem v loňském roce.

Nové Město nad Metují se umístilo na 3. místě v soutěži Město pro byznys Královéhradeckého kraje

tabTVe středu 14. března 2018 byly v Hradci Králové předávány ceny ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys. Soutěž je každoročně vyhlašovaná agenturou pro podporu podnikání a investic CzechInvest. Výzkum analytiků porovnává podmínky pro podnikání ve všech 15 městech s rozšířenou působností v Královéhradeckém kraji. Nové Město nad Metují se každoročně umísťuje na předních příčkách žebříčku a nebylo tomu jinak ani letos, kdy obsadilo 3. místo.

Nejlepší firmy a živnostníci kraje byli oceněni

Pod záštitou prezidenta Hospodářské komory České republiky Vladimíra Dlouhého, Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky, ministryně pro místní rozvoj v demisi Ing. Kláry Dostálové a poslance Parlamentu ČR, zastupitele Královéhradeckého kraje a starosty města Náchoda Jana Birkeho a za účasti mnoha významných osobností politické scény – poslanců Parlamentu ČR, představitelů Královéhradeckého kraje, městských samospráv a dalších institucí se ve čtvrtek 8. března v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě uskutečnil slavnostní galavečer, v jehož rámci byly vyhlášeny nejlepší firmy a živnostníci ze všech pěti okresů Královéhradeckého kraje.

Zlatý začátek roku Náchodského pivovaru

ZlataPivniPecet2018Dva nejcennější medailové kovy přivezl minulý týden sládek Náchodského pivovaru PRIMÁTOR a.s. Petr Kaluža z mezinárodní degustační soutěže Zlatá pivní pečeť 2018 konané v rámci 28. ročníku Mezinárodního pivního festivalu v Českých Budějovicích.

Po dvou letech byl v Novém Městě nad Metují opět vykácen svah pod Městským muzeem

27503793 1562086783905088 2366406633390872297 oZačátkem letošního roku pracovníci městské Správy lesů opět po dvou letech čistili svah pod Městským muzeem směrem k Horákovu mlýnu od náletových dřevin. Na začátku února byly veškeré rekultivační práce dokončeny. Obyvatelům města i návštěvníkům se tedy opět nabízí pohled na skalní masiv, na které je vystavěno celé Husovo náměstí.

V Náchodě postaví lávku přes železniční most

5806Město Náchod v letošním roce plánuje výstavbu lávky přes železniční most v Náchodě, která bude křížit obousměrnou železniční trat Týniště nad Orlicí - Meziměstí v žkm 58,632 v intravilánu Města Náchoda. Lávka spojí konec ulice na Letné s ulicí Za Tratí. Součástí projektu je i výstavba nových chodníků na předmostí vhodně doplněná novým veřejným osvětlením.

V Novém Městě nad Metují začala rekonstrukce chodníku v ulici T. G. Masaryka

27173991 851590755025520 2772213582963555720 oVe čtvrtek 1. února byly v Novém Městě nad Metují zahájeny stavební práce na rekonstrukci chodníku v ulici T. G. Masaryka. V rámci stavebních prací dojde k rekonstrukci chodníku vedoucího po levé straně silnice I/14 (ve směru na Vrchoviny) v úseku od bytového domu č. p. 312 za restaurací pana Drašnara po křižovatku s ulicí Malecí u restaurace Stop.

Strana 3 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře