Sobota 27.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Trutnov opět zaplaví květiny

Email Tisk PDF

S příchodem jara zahájily Technické služby Trutnov, s. r. o., přípravu na výsadbu zeleně nejen v centru města. Květinová výzdoba v podobě květináčů, závěsných košů a záhonů s begoniemi, petúniemi, maceškami a mnoha dalšími druhy bude instalována během května. Vyzdobeny opět budou také kruhové objezdy. Letošní novinkou jsou zavlažovací vaky ke stromům.

Návštěvníci Kuksu mohou díky unikátní mobilní aplikaci cestovat časem

Email Tisk PDF

Moderní doba dorazila do 300 let starého barokního areálu v Kuksu na Trutnovsku. Návštěvníci zde mohou ode dneška využívat unikátní aplikaci, která je skrze obrazovku mobilního telefonu přenese o několik století zpět v čase. Aplikaci Visit.More nechal vyvinout Královéhradecký kraj, jehož zástupci ji 2. května představili novinářské veřejnosti.

Cyklobusy znovu vyjedou 1. června. Vloni je využilo téměř 72 tisíc cestujících

Email Tisk PDF

Krkonoše, Orlické Hory, Český Ráj i Kladské Pomezí budou od příštího měsíce znovu křižovat cyklobusové linky. Nová sezona začne v sobotu 1. června a přinese cestujícím řadu novinek. Jezdit budou až do konce září.

Trutnov letos udělí dvě kulturní ceny

Email Tisk PDF

V letošním roce udělí město Trutnov hned dvě Kulturní ceny města. Jejími držiteli se stanou sochařka Paulina Skavová a kreslíř Jiří Grus. Rozhodli tak zastupitelé na letošním druhém jednání Zastupitelstva města Trutnova.

Otevření zámecké lipové aleje na obranném valu

Email Tisk PDF

V areálu zámku v Novém Městě nad Metují se 1. května 2019 nově otevře část zámecké zahrady, která byla po několik let skryta očím návštěvníků. Jedná se o lipovou alej, která se nachází na bývalém obranném valu.

V LDN v Jaroměři byla otevřena stanice sociálních lůžek

Email Tisk PDF

Oblastní nemocnice Náchod a. s. otevřela včera odpoledne v Jaroměři novou stanici sociálních lůžek. Celkem sedmnáct jich tu bude sloužit pacientům, jejichž zdravotní stav už sice nevyžaduje hospitalizaci, ale nejsou schopni se o sebe doma postarat a nemají ve svém okolí nikoho, kdo by péči zajistil. Provizorně takto sloužila od listopadu 2018 tři lůžka přímo na LDN.

Další částečná uzavírka v centru Náchoda

Email Tisk PDF

Z důvodu výstavby nového propojení ulic Raisova a Parkány v Náchodě a nutné úpravy křižovatky ulic Parkány a Poštovní dochází od 23. dubna do 30. června 2019 k další částečné uzavírce ulic Parkány a Poštovní.

Dopravní komplikace spojené s uzavírkou železničních přejezdů v Náchodě-Bělovsi

Email Tisk PDF

Od dnešního dne do 27. května 2019 bude v souvislosti s revitalizací železniční trati uzavřen přejezd v ulici Kapitána Jaroše u okružní křižovatky "Kaufland". Od 29. dubna do 27. května 2019 bude uzavřen přejezd v ulici Kladská u bývalé železniční zastávky.

Náchodská nemocnice znovu vypsala výběrové řízení na pořízení magnetické rezonance, její postup posvětil ÚOHS

Email Tisk PDF

Veřejná zakázka na pořízení magnetické rezonance do Oblastní nemocnice Náchod a. s. byla vypsána znovu, a to v souladu se zákonem. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže minulý týden posvětil postup zadavatele, který v pořadí druhé výběrové řízení zrušil pro nejednoznačnost zadávacích podmínek a opětovně zakázku nedávno vypsal. Návrh na ÚOHS na přezkum postupu zadavatele podala firma, která se soutěže účastnila. Nemocnice zakázku zrušila kvůli pochybnostem, zda zadáním týkajícím se technických parametrů, nediskriminovala ostatní zájemce.

Strana 1 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře