Čtvrtek 2.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Předškoláci už prozkoumávají novou školku

Email Tisk PDF

sk1

Odloučené pracoviště mateřská škola Větrník v Červeném Kostelci bylo v pondělí poprvé otevřeno osmnácti menším i větším předškolákům. Nové prostory školky vznikly během čtvrt roku na místě bytu ve vlastnictví města v Komenského ulici. Vedení Červeného Kostelce tak alespoň zčásti vyhovělo požadavkům třiceti rodin, jejichž děti nebyly přijaty z kapacitního důvodů do ostatních zařízení.

Kladské pomezí pod střechou vidělo šest set návštěvníků

Email Tisk PDF
pom1Více než šest set návštěvníků se ve čtvrtek objevilo v Hronově, kde se konala konference cestovního ruchu věnovaná Kladskému pomezí.

"Naval prachy, ty dylino," řekl lupič a vytáhl nůž

Email Tisk PDF

cela

"Naval prach, ty dylino," řekl jeden ze čtyř dosud neznámých pachatelů v Novém Městě nad Metují a vytáhl nůž na 35letého muže, který se vracel neosvětlenou a nepříliš frekventovanou cestou na okraji města ze zaměstnání.

Červený Kostelec navštívily delegace ze švýcarského Küsnachtu, německého Uchte a polských Zabkowic

Email Tisk PDF

del1

Vedení Červeného Kostelce o víkendu hostilo přední zástupce partnerských měst Küsnachtu ve Švýcarsku, Zabkowic Śląskie v Polsku a německého Uchte. Cílem setkání bylo představení města delegacím a prohloubení vztahů v různých odvětvích městské správy.

V Novém Hrádku hořela dřevěná chalupa

Email Tisk PDF

hrad2

K požáru dřevěné chalupy došlo v neděli večer v lokalitě Na Bačkoře v Novém Hrádku na Náchodsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 19:44 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a Dobrušky, dále dobrovolní hasiči z Nového Hrádku, Bohdašína, Nového Města nad Metují a Olešnice v Orlických horách.

Tragickou událost před 70 lety na Náchodsku si vedle Náchoda a České Skalice připomněli i v Hronově

Email Tisk PDF
PB110016_deportace_TitulNásilný transport Židů z Náchodska před 70 lety nejdříve do Terezína, pak dál do vyhlazovacích nacistických táborů, si připomněli ve třech městech regionu. V Husově sboru v Náchodě a v České Skalici v pátek 9. a v sobotu 10. listopadu, v neděli pak v modlitebně Českobratrské církve evangelické v Hronově.

V soutěži Dobrovolní hasiči 2012 uspělo Nové Město nad Metují a Náchod

Email Tisk PDF

has1

O jeden milion korun soutěžily se svými zásahy a akcemi jednotky a sbory dobrovolných hasičů z celé republiky v dvoukolové soutěži RWE Dobrovolní hasiči 2012. S oceněním a finančním darem odjelo ve čtvrtek ze slavnostního vyhlášení v Brně třicet nejlepších. Druhé místo v oblasti východních Čech obsadili hasiči z Nového Města nad Metují, náchodští skončili na 3. místě.

Představitelé Náchoda uctili památku obětí válečných konfliktů

Email Tisk PDF
vet1Představitelé města Náchoda v pátek uctili památku obětí válečných konfliktů. Starosta Jan Birke a místostarostové Tomáš Šubert a Drahomíra Benešová se společně se zástupci Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS) zúčastnili tradiční pietní akce a uctili památku válečných obětí položením květin u památníku na Dobrošově.

Představitelé Náchoda převzali v Bruselu titul Evropské město sportu 2013

Email Tisk PDF
ns1Představitelé města Náchoda v čele se starostou Janem Birke převzali ve středu na půdě Evropského parlamentu v Bruselu titul Evropské město sportu 2013. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnili místostarosta Tomáš Šubert, radní Iva Cvetanova a Ladislav Tichý a zastupitel Miroslav Jindra.

Strana 191 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře