Čtvrtek 2.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Představitelé města Náchoda uctili památku obětí 2. světové války

Email Tisk PDF
ven2Představitelé vedení města Náchoda uctili památku padlých v předvečer státního svátku - Dne vítězství - 8. května.

Jan Záliš z Broumova vyhrál v soutěži o logo náchodského Pivobraní

Email Tisk PDF
PivobranJan Záliš, broumovský fotograf a grafik, zvítězil v soutěži o logo náchodských pivních slavností Pivobraní, kterou vyhlásil pořadatel akce časopis kulturního dění Náchodský SWING.

V Náchodské nemocnici začali léčit pacienty s mrtvicí

Email Tisk PDF

nemocnice

V Oblastní nemocnici v Náchodě začali léčit pacienty s mozkovými příhodami. Nemocnice v těchto dnech oficiálně převzala akreditaci ministerstva zdravotnictví pro provoz tamního iktového centra, bez které dosud nemocné s mozkovými příhodami ošetřovat nemohla.

Rada Středočeského kraje neschválila těžbu plynu z břidlic na Berounsku

Email Tisk PDF

hrad

Rada Středočeského kraje neschválila těžbu plynu z břidlic na Berounsku, o které se zde uvažuje podobně jako ve východních Čechách. Dala tak najevo nespokojenost se záměrem průzkumu ložisek a případné těžby břidlicového plynu na území 22 obcí v okolí Berouna, kde společnost Basgas Energy Czech s.r.o. plánuje tyto ložiska zkoumat pro případné využití pdobně jako na Broumovsku a okolí.

Starosta polské Kudowy Zdrój: "V Radkově se chystá geofyzikální průzkum za účelem zjištění vlivu uranu na místní obyvatele."

Email Tisk PDF

uran

Starosta polského města Kudowa Zdrój Czeslaw Krecichvost na pondělním setkání informoval starosty Náchoda a Hronova Jana Birkeho a Hanu Nedvědovou, že v polském městě Radków by měl od září letošního roku, po dobu přibližně šesti měsíců, probíhat geofyzikální průzkum za účelem zjištění vlivu uranu na místní obyvatele. V žádném případě se zde nepřipravuje těžba uranu, jak uvedla některá česká média.

Dostavba dálnice D11 do Hradce Králové se blíží. V květnu začne archeologický průzkum

Email Tisk PDF

dalnice

Dostavba dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové, po letech vleklých sporů, spěje do závěrečné fáze. V květnu se na její trase začne s archeologickými průzkumy a v březnu příštího roku začnou na stavbě této klíčové komunikace pracovat dělníci. Finální úsek dálnice D11 by měl být kompletně dokončen do října 2014, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic.

Město Náchod bylo úspěšné se svou žádostí o dotaci na zefektivnění městského kamerového systému

Email Tisk PDF

kamera

Město Náchod bylo úspěšné se svou žádostí o dotaci z ministerstva vnitra na zefektivnění městského kamerového systému.

Evropský parlament projednává zprávu, která obhajuje těžbu břidlicového plynu

Email Tisk PDF

parlament

Výbor pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin Evropského parlamentu (ENVI) vypracoval návrh zprávy s názvem Dopady činností spojených s těžbou břidlicové ropy a plynu na životní prostředí, která obhajuje těžbu a průzkum břidlicového plynu, problému, v poslední době hodně skloňovanému nejen na Broumovsku.

Zástupci ministerstev nepřesvědčili o potřebě zkoumat ložiska plynu

Email Tisk PDF
15Náměstek ministra životního prostředí Libor Ježek a vedoucí oddělení obnovitelných zdrojů ministerstva průmyslu a obchodu Pavel Gebauer nepřesvědčili veřejnost při pořadu Českého rozhlasu Speciál Martina Veselovského o potřebě zkoumat ložiska břidlicového plynu na území Trutnovska, Náchodska a Broumovska.

Strana 199 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře