Sobota 20.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Česká televize se vrací k průzkumu břidlicového plynu v pořadu Přidej se

Email Tisk PDF

pridejse

V Pořadu České televize Přidej se, který se věnuje ochraně přírody, prostředí a planety, se autoři reportáže vrací k náchodské demonstraci proti stanovení průzkumného území Trutnovsko pro vyhledávání břidlicového plynu a k setkání starostů obcí regionu s těžaři.

Náchod se zahalí do tmy a přidá se k celosvětovému happeningu Hodina Země 2012

Email Tisk PDF
hodinazMěsto Náchod se rozhodlo, že podpoří celosvětový happening Hodina Země, jenž se uskuteční poslední březnovou sobotu. V centru města na Masarykově náměstí zhasne 31. března od půl deváté večer po dobu šedesáti minut veřejné osvětlení.

V Náchodě se bude opět diskutovat o těžbě břidlicových plynů a Český rozhlas bude u toho

Email Tisk PDF

vesel

V Náchodě se bude opět diskutovat o těžbě břidlicových plynů. Český rozhlas 1 – Radiožurnál bude v úterý 3. dubna od 17 hodin z auly Jiráskova gymnázia v Náchodě živě vysílat Pořad s názvem Speciál Martina Veselovského.

Náchodští policisté žádají o pomoc při pátrání

Email Tisk PDF

daniel

Náchodští policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po pohřešované Jitce Středové z Hronova a po celostátně hledaném Danieli Lichnovském z Broumovska.

Rozhodnutí rozkladové komise o průzkumných vrtech se protáhne

Email Tisk PDF

bozanov

Ačkoli rozkladová komise ministra životního prostředí, ke které se odvolali starostové měst a obcí ve věci nesouhlasu se stanovením průzkumného území Trutnovsko, zasedala už 16. března, její rozhodnutí však bude známé až za tři týdny. Dozvěděli se to starostové, kteří se v úterý 20. března setkali v Božanově s náměstkem ministra životního prostředí Liborem Ježkem.

Královéhradecký kraj se snaží získat do svého vlastnictví pevnost Dobrošov

Email Tisk PDF

dobrosov

Rozsáhlý pohraniční pevnostní systém Dobrošov u Náchoda by mohl v budoucnu přejít do vlastnictví Královéhradeckého kraje. Díky tomu by byl zajištěn další rozvoj této národní kulturní památky, která je v současné době vedena jako nepotřebný vojenský majetek. Kraj by chtěl získat jak pevnostní objekty, tak i související pozemky.

Na setkání s těžaři starostové obcí Trutnovska, Náchodska a Broumovska odmítli uvažovaný průzkum ložisek plynu

Email Tisk PDF

Nachod

Starostové obcí Trutnovska, Náchodska a Broumovska dnes v Náchodě na setkání s těžaři rozhodně odmítli uvažovaný průzkum ložisek plynu.

Na náchodském náměstí jednomyslně znělo: "Chceme čistou vodu!"

Email Tisk PDF
11111Přes 400 účastníků pokojné demonstrace v Náchodě na Masarykově náměstí dnes dopoledne skandovalo "Chceme čistou vodu", "Nechceme plyn" a další hesla a slogany. Jednomyslně tak dali najevo svůj postoj k rozhodnutí Ministerstva životního prostředí, které stanovilo průzkumné území Trutnovsko pro vyhledávání ropy a zemního plynu.

Téma průzkumných vrtů v reportáži České televize

Email Tisk PDF
nedejseTématu průzkumných vrtů a případné těžbě břidlicového plynu na Trutnovsku, Náchodsku a Broumovsku se věnoval poslední díl publicistického pořadu České televize Nedej se, který se vysílal v neděli na programu ČT 2.

Strana 200 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře