Sobota 11.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Nové parkoviště i pomůcky pro tělesně postižené

Email Tisk PDF

t2U domu s pečovatelskou službou v Kryblické ulici v Trutnově vzniklo nové parkoviště doplněné novým veřejným osvětlením. Další novinkou je instalace pomůcky k přemísťování tělesně postižených klientů, která výrazně zlepší jejich každodenní život.

Kraj vypíše již potřetí zakázku na pevnost Dobrošov

Email Tisk PDF

Dobrosov 3Rada Královéhradeckého kraje schválila opakované vyhlášení veřejné zakázky na stavební práce pevnosti Dobrošov. Došlo k revizi zadávacích podmínek. Královéhradecký kraj hodlá do pevnosti Dobrošov investovat dohromady více jak 94 milionů korun.

Náchod hledá nové názvy pro dvě minerálky!

Email Tisk PDF

vrtPřed měsícem získalo Město Náchod povolení Ministerstva zdravotnictví ČR k využívání přírodních léčivých zdrojů minerální vody a plynu jímaných vrty Běla a Jan. "Nic již tedy nebrání v cestě využít minerální vodu například k pitným kúrám či koupelím a stavba minerálkovodu, který přivede vodu z vrtů do pítek v Malých lázních, je nyní v plném proudu," upřesnil současný stav obnovy lázeňství v Náchodě místostarosta Jan Čtvrtečka.

Batist Nej sestřička 2018 má svou vítězku Ivanu Lelkesovou! Bodovali také muži

Email Tisk PDF

FRH 2588Jubilejní 10. ročník oblíbené soutěže Batist Nej sestřička se v sobotu konal v Městském Divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě pod záštitou ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, starosty města Náchoda Jana Birke, náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje Aleše Cabicara, 1. náměstka hejtmana Martina Červíčka, České asociace sester či zastupitelky města Náchod Soni Markové a dalších významných osobností.

Trutnov si připomene 100. výročí republiky mnoha akcemi

Email Tisk PDF

V letošním roce si celá republika připomíná 100 let od vzniku samostatného československého státu. Trutnov nebude výjimkou a radnice i další organizace připravily k výročí řadu aktivit. Vrcholem bude slavnostní setkání v pátek 26. října 2018.

Rybník Podborný může nabídnout nové možnosti pro rekreaci a odpočinek

Email Tisk PDF

Page5Již v těchto dnech se intenzivně připravuje rozpočet města na příští rok, a proto bychom se s vámi rádi podělili o záměry, které v případě jeho schválení do konce letošní roku, bude Město Náchod v příštím roce realizovat.

V Červeném Kostelci vznikne nové zázemí pro mobilní hospic a stacionář

Email Tisk PDF

mobhospZastupitelé Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí dotace ve výši šesti milionů korun pro Oblastní charitu Červený Kostelec. Ve zdejším zařízení dojde k vybudování nového zázemí pro mobilní hospic a domácí hospicovou péči s paliativní ambulanci a stacionářem. Veškeré stavební práce by měly skončit do konce roku 2019.

Rockový koncert přinesl 15 tisíc trutnovské onkologii

Email Tisk PDF

pre2Počátkem srpna uspořádala skupina nadšenců rockový koncert s cílem nejenom pobavit místní fanoušky, ale i získat peníze pro dobrou věc. Část výtěžku ze vstupného se rozhodla věnovat trutnovské nemocnici. V pátek 10. srpna se tak ve Velkých Svatoňovicích konal první ročník akce Rockohrátkyfest 2018. Přes 400 fanoušků kapel Abi-Gail, Komunál, Enola Gay nebo Roxor zavítalo do této malé vesnice a koupí vstupenky přispělo na dobrou věc. Podařilo se vybrat 15 000 korun, které poputují na onkologické oddělení ON Trutnov a. s.

Náchodským se splní sen - revitalizace zámeckého kopce potvrzena

Email Tisk PDF

6109Obyvatelům Náchoda, a nejenom jim, se splní dlouholeté přání - dojde k revitalizaci zámeckého kopce. Od roku 2014 se revitalizace připravovala ve spolupráci Národního památkového stavu, územní památkové správy na Sychrově (NPÚ, ÚPS na Sychrově) a města Náchod. Tato významná investiční akce si klade za cíl nejenom geotechnickou stabilizaci svahů, obnovení sítě cest, celkové odvodnění kopce, ale také vizuální propojení zámku s městem Náchod.

Strana 13 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře