Sobota 11.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Trutnov chystá bezpečné parkování kol, vybuduje cyklověž

Email Tisk PDF

vezvezMěsto Trutnov chystá již avizovanou novinku pro cyklisty, vybuduje automatické parkovací zařízení pro kola, tzv. cyklověž. Ta pojme až 118 jízdních kol. Díky evropské dotaci za ni město zaplatí pouze 10 % z celkové ceny.

Moderní vstupní brána do Náchoda - park u hotelu Hynek

Email Tisk PDF

park u Hynka 1V březnu byla zahájena úprava parku na příjezdu do Náchoda u hotelu Hynek. Jako hlavní poutací uvítací prvek města byla navržena opěrná zídka z pohledového betonu v jihovýchodním cípu parku otočená směrem k vjezdu do města. Na zídce je upevněna cortenová deska s laserově vyřezaným reliéfem znázorňujícím typickou morfologii města Náchod v údolí pod zámeckým kopcem s dominantou zámku nad ním. Deska je ze zadní strany opatřena osvětlením v podobě LED pásku, který motiv nasvěcuje v nočních hodinách.

V Českém Meziříčí hořel stoh slámy

Email Tisk PDF

V Českém Meziříčí hořel stoh slámy. Na místě zasahovalo celkem deset jednotek požární ochrany, byl vyhlášen druhý poplachový stupeň. Při události nebyl nikdo zraněn.pož

Vojenský okruh v Náchodě láká turisty

Email Tisk PDF

P1020333V rámci oprav a údržby probíhá každoročně i údržba vojenského okruhu. Jedná se o 15 informačních tabulí umístěných na okruhu, který začíná v Bělovsi u pěchotního srubu "Voda", je veden směrem k Březince, Dobrošovu a končí v Bělovsi u sjezdovky "Brabák".

156. výročí narození Josefa Krapky – Náchodského

Email Tisk PDF

6041Dne 22. července uplynulo 156 let od narození Josefa Krapky - Náchodského, básníka, spisovatele, člověka, který usiloval o společenský a sociální pokrok. Zároveň se jedná o 3. výročí, které lze spojit s revitalizací jeho památníku v Náchodě - Pavlišově (v místech, kde stál Krapkův rodný dům).

U pevnosti Stachelberg se už rýsuje nové parkoviště

Email Tisk PDF

Návštěvníci pevnosti Stachelberg budou moci již brzy zaparkovat své auto na zcela novém parkovišti. Město Trutnov zde buduje stání pro 35 osobních aut a další vozidla. Díky dotacím z evropské unie radnice zaplatí pouze 10 % z celkové částky.

Na příjezdu do Náchoda je nově nasvícený krucifix

Email Tisk PDF

krucTMěsto Náchod v souvislosti s rekonstrukcí průtahu Náchodem upravilo a nově nasvítilo kříž zřízený na památku padlých v bitvě u Náchoda z roku 1866, který je umístěn na příjezdu pod Staroměstským hřbitovem. Celé okolí bylo upraveno a zkrášleno a ve večerních hodinách společně s rozsvícením veřejného osvětlení je kříž příjemně nasvícen.

Dodávka se čelně střetla s kamionem

Email Tisk PDF

DN Spy 2K vážné dopravní nehodě, která u obce Spy na několik hodin zastavila provoz na hlavní silnici mezi Dobruškou a Novým Městem nad Metují, vyjížděli policisté dopravního inspektorátu Náchod v úterý 17. července 2018 odpoledne v 16:40 hodin.

Město Náchod se dohodlo s Královéhradeckým krajem na financování řešení parkování u nemocnice

Email Tisk PDF

V návaznosti na řadu jednání o nutnosti řešení neutěšeného stavu parkování pro zaměstnance a návštěvníky náchodské nemocnice během její modernizace se podařilo vedení města vyjednat s krajem způsob řešení.

Strana 16 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře