Sobota 11.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Sídliště u náchodské nemocnice nabídne další byty, soukromý investor zahájil jejich výstavbu

Email Tisk PDF

vizualizace byt. domyMěsto Náchod od roku 2013 hledalo investora na dostavbu zbývajících 81 plánovaných bytových jednotek na sídlišti u nemocnice. Zastupitelstvem města Náchoda byl schválen prodej potřebných stavebních pozemků firmě Žaltman s.r.o. Úpice (mimo vyčleněných pozemků firmě ISRAMCO CZ) za předpokladu, že tato firma získá konkrétního investora do 31. 12. 2017. Následně byl tento termín prodloužen do 31. 3. 2018 s tím, že tento investor zahájí výstavbu v roce 2018.

S výběrem střední školy a budoucího povolání pomohou opět Prezentace středních škol a zaměstnavatelů

Email Tisk PDF

prezentaceskol

Během října a listopadu 2018 se postupně ve všech bývalých okresních městech Královéhradeckého kraje uskuteční akce, která je určena zejména žákům osmých a devátých tříd základních škol a jejich rodičům - Prezentace středních škol a zaměstnavatelů. V Náchodě proběhne ve dnech 9. a 10. listopadu. 

Půlmilionová škoda kvůli padělaným botám

Email Tisk PDF

padelky

V minulých dnech zajistili královéhradečtí celníci v kamenném obchodě 157 párů sportovní obuvi. Obchodní společnost z Vrchlabí, která obuv nabízela k prodeji, si vytipovali ke kontrole na základě vlastního monitoringu.

V Náchodě byla zahájena stavba minerálkovodu

Email Tisk PDF

V pátek 17. srpna dopoledne byla v Náchodě-Bělovsi zahájena stavba minerálkovodu, který propojí vrty Jan a Běla s objektem Malých lázní. Tyto vrty byly osvědčeny jako přírodní léčivé zdroje minerální vody a plynu na začátku letošního roku.

Kraj poskytne dotace na budování dálkových a navazujících cyklotras

Email Tisk PDF

 DSC3788

Vznik nových dálkových a na ně navazujících cyklotras má podpořit 6 745 400 korun z krajského rozpočtu. Podělit by se o ně mělo devět žadatelů. Hodnota všech projektů je téměř 20 milionů korun. Přidělení dotací musí ještě schválit Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na zářijovém zasedání.

Výstavba významného dopravního propojení v centru Náchoda zahájena

Email Tisk PDF

propojeniJednou z největších investic v letošním roce v Náchodě bude právě v tomto týdnu zahájená stavba propojení komunikací v ulicích Janáčkova a Poštovní a související vybudování viaduktu pod železniční tratí.

Kraj vypíše novou zakázku na revitalizaci pevnosti Dobrošov

Email Tisk PDF

dobrosovRada Královéhradeckého kraje na pondělním jednání zrušila veřejnou zakázku „Revitalizace a zatraktivnění pevnosti Dobrošov – stavební práce II“. Do výběrového řízení se přihlásila jedna stavební firma, která na vlastní žádost odstoupila. Kraj plánuje zakázku v nejbližší době znovu vyhlásit.

Metalový festival Brutal Assault klepe na dveře

Email Tisk PDF

brutVe dnech 8. až 11. srpna 2018 se v prostoru pevnosti Josefov v Jaroměři koná již 23. ročník největšího death metalového festivalu v Evropě nazvaného Brutal Assault. Z tohoto důvodu policisté chystají zvýšený dohled jak v místě konání samotné akce, tak i jejím blízkém okolí.

Úspěšná záchranná akce na Rozkoši

Email Tisk PDF

assaVe čtvrtek 2. srpna 2018 v odpoledních hodinách přijali policisté na tísňovou linku volání, že se "uprostřed přehrady" Rozkoš převrhla jachta. O události byli ihned vyrozuměni policisté z obvodního oddělení v České Skalici, kteří s policejním člunem vyrazili na místo. Současně byla o události informována také vodní záchranná služba z Náchoda, která se do akce rovněž aktivně zapojila.

Strana 15 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře