Sobota 11.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Na Rozkoši policie kontrolovala plavidla

Email Tisk PDF

pl3V sobotu 14. července 2018 v odpoledních hodinách mezi 14. a 16. hodinou policisté z obvodního oddělení Česká Skalice vyjeli na policejním člunu na plochu vodní nádrže Rozkoš a kontrolovali řidiče, neboli vůdce, plavidel.

Úklid Tepny byl zahájen

Email Tisk PDF

6025Až 25 tisíc kubíků zeminy na 25 tisících metrech čtverečných dnes odpoledne začala uklízet firma BEZEDOS, s.r.o. Do veřejné zakázky na úklid suti se přihlásily dvě firmy, z nichž zvítězila s cenou 5.850.000 Kč bez DPH právě firma BEZEDOS, s.r.o. z Velkého Poříčí.

Město Náchod řeší neutěšený stav parkování v okolí nemocnice

Email Tisk PDF

Před časem byla zahájena dlouho očekávaná revitalizace náchodské nemocnice. Kromě toho, že přinesla tolik potřebnou investici, souvisí s realizací neutěšený stav parkování. Občanů žijících v bezprostředním okolí nemocnice se zahájení stavby významně dotklo především omezením parkovacích ploch pro zaměstnance a návštěvníky nemocnice, kteří nyní často hledají parkování před jejich domy. Městu Náchod byla 20. června 2018 doručena petice těchto občanů, kteří požadují urychlené řešení této svízelné situace.

Socha Vítězslava již krášlí areál u náchodského zámku

Email Tisk PDF

v9Arnold Bartůněk, pražský akademický sochař a restaurátor, daroval městu Náchod svoji sochu s názvem Vítězslava. Umělec, dnes žijící v Litomyšli, uspořádal svou první samostatnou výstavu v roce 1987 právě v Náchodě.

Policisté odhalili původce požárů na Náchodsku,

Email Tisk PDF

pollllivPolicisté v těchto dnech odhalili původce požárů na Náchodsku, kdy v době od 11. června do 21. června 2018 někdo v devíti případech založil ohně ve stromcích a keřích živých plotů, v lesíku nebo na veřejných prostranstvích v katastru obcí Červený Kostelec, Hronov a Žďárky. Při hoření ani hašení ohňů nebyl nikdo zraněn, ale na shořelých tújích, smrčcích, borovicích, ovocných stromech a dalších předmětech v blízkosti požáru vznikla škoda v minimální výši 50 tisíc korun.

Trutnov ekologizuje městskou hromadnou dopravu

Email Tisk PDF

Od letošního podzimu budou po trutnovských ulicích jezdit zcela nové autobusy MHD, a to čtyři elektrobusy a tři vozidla na CNG. Město podepsalo smlouvu se společností ARRIVA Východní Čechy, a. s., jejímž předmětem je zajištění provozu MHD do konce roku 2027 a kompletní obměna vozového parku.

Stavba obchvatu Náchoda získává díky novele zákona jasnější obrysy

Email Tisk PDF

4257 132950571Poslanecká sněmovna dnes schválila novelu zákona o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury, tzv. čtyřistašestnáctku. Podle Jana Birkeho, starosty Náchoda a jednoho z autorů novely, se tím zásadně zrychlí výstavba nejen silnic a dálnic, ale také železnic. Novela se zásadně dotkne několika desítek dopravních staveb v celé republice.

Město Trutnov založí nadační fond pro podporu zdravotní péče v trutnovské nemocnici

Email Tisk PDF

trrrrrrutNa svém třetím letošním jednání rozhodli trutnovští zastupitelé o založení Nadačního fondu při Oblastní nemocnici Trutnov, a. s., pro podporu zdravotní péče, kterou poskytuje.

V náchodské nemocnici budou nyní návštěvníci moci parkovat prvních 15 minut zdarma

Email Tisk PDF

nemnachVedení Oblastní nemocnice Náchod rozhodlo o změnách v parkování v areálu nemocnice. Na placené parkoviště bude nyní 15 minut vjezd zdarma. Maximální doba parkování je i nadále stanovena na 4 hodiny za poplatek ve výši 60 korun. Rozhodnutí padlo po apelu náměstka Aleše Cabicara.

Strana 17 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře