Čtvrtek 2.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Podle silničářů je letošní zima mírná, úspory v kraji jsou 15 milionů

Email Tisk PDF

fukar

Letošní zima bude zřejmě z pohledu péče o namrzlé a zaváté silnice v Královéhradeckém kraji oproti loňskému roku levnější. V porovnání s loňskou sezonou je to zatím o 15 milionů korun. A to i přesto, že v únoru čelili silničáři sněhové nadílce, která na několik hodin uzavřela silnice v podhůří Orlických hor. Kalamitu však nebylo nutné letos vyhlásit vůbec.

Prezident přijede do kraje, slíbil to hejtmanu Francovi

Email Tisk PDF

prezzem

Prezident Miloš Zeman se chce ve svém volebním období setkat s obyvateli Královéhradeckého kraje během třídenní návštěvy. Hlava státu to slíbila hejtmanovi Lubomíru Francovi na včerejším společném obědě s českými a moravskými hejtmany na Pražském hradě.

Nabídka akcí na Náchodsku pro víkend od 15. do 17. března

Email Tisk PDF

zvirata

Vyvrcholení divadelního festivalu, indiánský workshop, módní přehlídka, vyhlášení sportovce roku, loutkové divadlo, satelitní přenos opery nebo házená. Na Náchodsku se o víkendu od 15. do 17. března koná celá řada akcí.

Podle mluvčího je obvinění hejtmana a vedení kraje z tunelování pomsta zaměstnance krajského úřadu

Email Tisk PDF

kraj

"Trestní oznámení právníka Krajského úřadu Královéhradeckého kraje na vedení kraje a krajského úřadu má jedinou motivaci: osobní zášť a pomstu. Toto nařčení z pletich či tunelování kraje nemá žádný reálný základ, je nepodložené a nepravdivé. Tím by také po vyšetření policií zůstalo, pokud by nedostalo publicitu, jaké se trestním oznámením běžně nedostává," uvedl na obhajobu hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France a několika dalších lidí krajský mluvčí Imrich Dioszegi.

Hejtman Franc se setká s prezidentem Zemanem

Email Tisk PDF

kraj

Hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc se ve středu společně s hejtmany ostatních krajů setká s nově zvoleným prezidentem Milošem Zemanem. Jednání se uskuteční v reprezentačních prostorách Pražského hradu.

Velitel Městské policie v Červeném Kostelci: "Bezpečnost ve městě je na dobré úrovni."

Email Tisk PDF

mestska policie

Velitel Městské policie (MP) v Červeném Kostelci ve své shrnující zprávě za rok 2012 tvrdí: "Z pohledu MP je bezpečnost ve městě na dobré úrovni a nedosahuje závažných déletrvajících problémů. Vzniklé negativní situace jsou v rámci zákonných oprávnění řešeny a je snahou MP těmto situacím dále předcházet, především preventivní činností. Spolupráce s Policií České republiky je na standardní úrovni, kdy jsou vzniklé problémy v rámci zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku pravidelně konzultovány. Pravidelně jsou také plánovány společné preventivní akce."

V Náchodě si připomněli osobnost Otakara Jaroše

Email Tisk PDF

voj4V Náchodě si připomněli osobnost Otakara Jaroše, který svého času působil jako poštovní úředník na náchodské poště, zástupci Českého svazu bojovníků za svobodu a společně s místostarostou města Náchoda Tomášem Šubertem položili u pamětní desky na budově pošty na Masarykově náměstí květiny.

Policie zadržela muže, který kradl zlato v Novém Městě nad Metují a benzín v Broumově

Email Tisk PDF

Krade-retizek

Náchodští policisté zadrželi 43letého muže z jižních Čech, který ve zlatnictví v Novém Městě nad Metují ukradl zlaté řetízky v hodnotě 70 tisíc korun. K odhalení jeho identity přispěl bezpečnostní záznam z benzinové pumpy v Broumově, odkud muž o několik dní dříve ujel bez zaplacení natankovaného benzínu.

Muž z Meziměstí se otrávil metylalkoholem. Další jiný výskyt otravy na Náchodsku nebyl zaznamenán

Email Tisk PDF

alk2

V úterý 5. března byl v náchodské nemocnici hospitalizován 71letý muž z Meziměstí na Broumovsku s podezřením na otravu metylalkoholem. Závěry rozborů stále nejsou známy, ale podle vyjádření lékařů je vysoce pravděpodobné, že muž požil metylalkohol. Žádný další výskyt otravy nebyl na Náchodsku zaznamenán.

Strana 178 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře