Čtvrtek 2.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Dopravní policisté kontrolovali řidičům doklady, povinné přestávky i správnou váhu nákladních automobilů

Email Tisk PDF

Vahy

Náchodská dopravní policie v pátek využila spolupráce s krajským družstvem dopravní policie z Hradce Králové při vážení nákladních vozidel v prostoru Staré celnice poblíž hraničního přechodu Polska a České Republiky. Policisté v dopoledních hodinách od 9 do 11 roztáhli mobilní váhy, kamiony několik metrů po příjezdu na české území nechali na zařízení najet a zvážili je i s převáženým nákladem.

Policisté promlouvali s chodci v rámci akce Zebra se za tebe nerozhlédne

Email Tisk PDF

Zebra

Náchodští policisté se v uplynulém týdnu zapojili do celorepublikové akce s názvem Zebra se za tebe nerozhlédne, zaměřené na bezpečí chodců. Akce, kterou policisté pořádají společně se Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra a Besipem, směřuje především na upevňování správných návyků při přecházení vozovky a vymýcení mýtů absolutní přednosti chodců na přechodu pro chodce.

Kostelce se v červnu sjedou do Kostelce nad Labem. Přípravy probíhají už teď

Email Tisk PDF

ko2

Vedení města Červený Kostelec se včera účastnilo přípravné schůzky zástupců Kostelců v Kostelci nad Labem. Zde se uskuteční slavnostní setkání 22. června.

Výsledky pitvy nepotvrdily úmrtí na otravu metanolem

Email Tisk PDF

frtany

V náchodské nemocnici 7. března ve večerních hodinách zemřel 71letý muž z Meziměstí u Broumova hospitalizovaný s podezřením na otravu metylalkoholem. Výsledky pitvy toto podezření vyvrátily.

Náchod podpoří ochranu životního prostředí

Email Tisk PDF

znaknachod

Rada města Náchoda schválila poskytování příspěvků z upraveného Programu pro podporu životního prostředí (PPŽP) na projekty zaměřené především na ekologickou výchovu a výsadbu zeleně.

Nabídka akcí na Náchodsku pro víkend od 5. do 7. dubna

Email Tisk PDF

zeland

Festival filmů Expediční kamera, koncert dechové hudby, loutkové divadlo, Setkání s legendami, vernisáže výstav či beseda o Novém Zélandu. Na Náchodsku se o víkendu od 5. do 7. dubna koná řada akcí.

Již příští týden budou známi držitelé ceny Křesadlo 2012 a ceny Déčka

Email Tisk PDF

kresadlonachod2

Dobrovolníkem je každý, kdo ze své dobré vůle, ve svém volném čase a bez nároku na finanční odměnu vykonává činnost ve prospěch jiných lidí. Tak zní jeden z etických kodexů dobrovolnictví. Někteří z těch "obyčejných lidí, kteří dělají neobyčejné věci", jak zní motto, si ve čtvrtek 11. dubna převezmou cenu Křesadlo 2012.

Uzavírka silnice mezi Policí nad Metují a Broumovem se o týden odkládá

Email Tisk PDF

pasanach

Úplná uzavírka silnice II/303 v úseku přes Pasa mezi Policí nad Metují a Broumovem se kvůli počasí odkládá o týden. Policisté se obávají zítřejších sněhových srážek, a tak nepovolili pohyb kamiónů po objízdné trase přes Lachov, Bohdašín a Jetřichov. Úsek, kde vznikne nový stoupací pruh jak od Broumova, tak od Police nad Metují, se uzavře 8. dubna v 8 hodin ráno.

Turistická sezóna v Jaroměři byla zahájena bitvou z prusko-rakouské války

Email Tisk PDF

val1

Centrem Jaroměře v sobotu pochodovaly jednotky rakouských a pruských vojsk, aby posléze zinscenovanou bitvou připomněly válku z roku 1866 a společně tak zahájily novou turistickou sezónu v josefovské pevnosti u Jaroměře.

Strana 175 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře