Čtvrtek 2.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Představitelé Náchoda a Červeného Kostelce uctili památku obětí 2. světové války

Email Tisk PDF

ven1Představitelé Náchoda a Červeného Kostelce při příležitosti dnešního státního svátku Dne vítězství uctili oběti světových válek položením květin a věnců na pomnících v Náchodě, Červeném Kostelci a nejbližším okolí.

Stádo divokých prasat vběhlo na vozovku. Řidič nestihl střetu zabránit

Email Tisk PDF

Rychnovsko

V úterý krátce před šestou hodinou jel vůz Citroën Berlingo lesním úsekem za obcí Petrovice směrem na Třebechovice pod Orebem a z jeho pravé strany náhle vběhlo do vozovky stádo divokých prasat. Řidič nestihl pro krátkou vzdálenost zareagovat a s jedním prasetem se střetl. To vlivem nárazu uhynulo. 

O titul krajské Vesnice roku se letos utká šest obcí z Náchodska

Email Tisk PDF

hejt

Obce z Náchodska Česká Čermná, Hejtmánkovice, Křinice, Suchý Důl, Velichovky a Žďár nad Metují se spolu s dalšími 23 obcemi utkají o titul krajská Vesnice roku. Cílem soutěže je především povzbudit obyvatele vesnic k rozvoji svého domova a podpořit rozmanitost a pestrost tradic jednotlivých regionů.

Státní svátek 8. květen se bude v sídle kraje slavit také jako den kraje

Email Tisk PDF

kraj

Státní svátek 8. května oslaví Královéhradecký kraj již podruhé na Pivovarském náměstí v Hradci Králové, letos poprvé také jako den kraje. Vedle ocenění hasičů, policistů a záchranářů vyznamená královéhradecký hejtman Lubomír Franc nově také jedenáct významných osobností, které se zasloužily o rozvoj či vzornou propagaci Královéhradeckého kraje.

Generál Jan Kratochvíl bude vyznamenán in memoriam Křížem obrany státu ministra obrany České republiky

Email Tisk PDF

general

Divizní generál Jan Mikuláš Kratochvíl, červenokostelecký patriot, bude v úterý 7. května ve 13 hodin vyznamenán in memoriam Křížem obrany státu ministra obrany České republiky. Stane se tak v budově Ministerstva obrany ČR na Praze 6 za účasti ministra obrany Vlastimila Picka a vedení Červeného Kostelce.

Náchodská nemocnice se připojila k mezinárodnímu dni hygieny rukou

Email Tisk PDF

ruce

Náchodská nemocnice se připojila k mezinárodnímu dni hygieny rukou a zítra od 8 do 13 hodin pořádá Den hygieny rukou. V prostorách suterénu a přízemí Ambulantního pavilonu v dolním areálu nemocnice se může každý zájemce mimo jiné dozvědět jak správně dodržovat hygienu rukou, jaký zvolit způsob mytí a jak provádět účinnou dezinfekci.

Občané a návštěvníci Náchoda mají možnost bezplatného využití bezdrátového připojení na internet

Email Tisk PDF

nach

Před zahájením turistické sezony se představitelé města rozhodli zavést pro občany a návštěvníky Náchoda příjemnou novinku - možnost bezplatného využití bezdrátového připojení k internetové síti.

Na hradeckém nádraží se pohybovala dezorientovaná žena bez dokladů

Email Tisk PDF

pas

Asi 50letou ženu, která byla silně zmatená a dezorientovaná, objevil ve večerních hodinách policista z královéhradeckého Obvodního oddělení 1. Do pátrání po její totožnosti se okamžitě zapojili policisté ze společného česko - polského pracoviště Oddělení mezinárodních vztahů, kteří sídlí na bývalém hraničním přechodu Náchod - Kudowa Zdroj. Zkontaktovali polské kolegy a ti podle polské databáze předběžně zjistili, o koho by se mohlo jednat.

V České Skalici představují sedm návrhů studentů na podobu sálu Václava Havla

Email Tisk PDF

sk1To, že v České Skalici chybí kulturní a společenské zařízení pro přibližně sto osob, je nepopiratelný fakt. Předimenzovaná sokolovna s ne příliš dobrou akustikou není ideálním místem pro konání nevelkých kulturních akcí. Klubovna zahrádkářů jakbysmet. Jediným místem, kde se konají občasné koncerty komornějšího rázu je Jiřinkový sál v muzejním areálu či Vila Čerych. Kulturní centrum, které má jasnou koncepci, kde se dají pořádat menší koncerty, divadelní představení, výstavy, rozmanité společenské akce, provozovat kino, kavárnu či restauraci městu citelně schází.

Strana 171 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře