Čtvrtek 2.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Nabídka akcí na Náchodsku pro víkend od 8. do 10. března

Email Tisk PDF

iamme

Záznam koncertu zpěváka Andrea Bocelliho, koncert v Klubu Poklop, workshop v Déčku, loutkové divadlo, 1. liga házené, plesy či koncert dechového orchestru. O víkendu od 8. do 10. března se na Náchodsku koná celá řada akcí.

Nové Město nad Metují uzavřelo partnerství s Duszniki Zdrój

Email Tisk PDF

nov1

Nové Město nad Metují uzavřelo partnerství s polským Duszniki Zdrój v rámci spolupráce na připravovaných kulturních akcích.

Jaro ťuká na dveře, zloději si opatřují kola

Email Tisk PDF

cyklostojan3

Na Náchodsku s přibývajícím jarním počasím přibývá také případů krádeží jízdních kol, zejména ze sklepních kójí a koláren. Pachatelé využívají toho, že nájemníci zapomínají společné prostory uzavírat. Nahrává jim také nízká úroveň bezpečnostních prvků na dveřích a anonymita společných prostor nájemních domů. 

Hasiči při cvičení zachraňovali zraněné z hořícího objektu bývalé náchodské Tepny

Email Tisk PDF

has1

V sobotu v odpoledních hodinách začal z objektu bývalé náchodské Tepny stoupat hustý černý dým. Začalo taktické cvičení na rozsáhlý požár a vyhledávání osob z trosek hořící budovy. Za zvuku sirén vozidla družstev dobrovolných hasičů z Náchoda, Lipí a Bělovse vjela do areálu, aby uhasili požár, vyhledali osoby a poskytli jim předlékařskou první pomoc.

Kynologové v Náchodě připravují od dubna kurzy pro štěňata a mladé psy

Email Tisk PDF

kynolog

Základní kynologická organizace Náchod - Sport připravuje na svém cvičišti v bývalé střelnici na Kosné hoře v Náchodě - Babí od dubna kurzy pro štěňata a mladé psy.

K vzácné škodné v kraji se k vydrám a kormoránům přidal i vlk

Email Tisk PDF

kormorán

Škody za půldruhého milionu korun způsobila v Královéhradeckém kraji vzácná škodná. Kromě kormoránů a vyder, kteří působí tradičně v regionu největší škody rybářům a nesmí se lovit, se přidal i vlk, který předloni na podzim zadávil na Rýchorách ve východních Krkonoších několik ovcí. Vyplývá to z přehledu náhrad, které krajský úřad vyplácí za škody vzniklé vybranými zvláště chráněnými živočichy.

V Náchodě se chystá realizace dalších dopravních opatření

Email Tisk PDF

jaros

V minulém týdnu se sešel starosta města Náchoda Jan Birke se zástupcem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) – ředitelem Správy Hradec Králové - Markem Novotným, aby se vzájemně informovali o postupu přípravných prací na realizaci dalších dopravních opatření v Náchodě, jejichž cílem je zlepšení nejen průjezdu městem, ale i zvýšení bezpečnosti chodců.

Zemřel hudební skladatel, rodák z Kramolny u Náchoda, Jaroslav Celba

Email Tisk PDF

celba

Ve věku 88 let zemřel ve středu hudební skladatel Jaroslav Celba, rodák z Kramolny u Náchoda a také čestný občan města Náchoda.

Zloděj mědi v Červeném Kostelci byl dopaden

Email Tisk PDF

me1Strážníci městské policie v Červeném Kostelci po provedeném šetření a zjišťování informací v úterý dopadli zloděje měděných okapů, které v neděli v noci ukradl v centru města.

Strana 179 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře