Čtvrtek 2.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Parní vlak projede v sobotu Českou Skalicí

Email Tisk PDF

kafemlejnek

Muzejní parní vlak Společnosti železniční výtopna Jaroměř s lokomotivou Kafemlejnek 310.0134 v čele vyjede z Jaroměře tuto sobotu 4. května. Českou Skalicí bude ve směru do Náchoda projíždět v 9:37 hodin a ve 14:41 hodin. Od Náchoda do Jaroměře se bude vracet v 11:37 a 16:37 hodin. 

Kamerový systém v Červeném Kostelci pomohl odhalit výtržníka

Email Tisk PDF

hotel

Kamerový systém se opět osvědčil. V noci ze soboty na neděli, konkrétně ve čtyři hodiny ráno, házel výtržník kameny do oken Hotelu Šrejber v Červeném Kostelci ze zídky u kostela sv. Jakuba Většího. Díky bezpečnostním kamerám ho zaregistroval strážník městské policie a na místě ho okamžitě zadržel.

Policisté v Jaroměři dokončili vyšetřování vloupaček do obchodů s potravinami

Email Tisk PDF

okno

Policisté z Obvodního oddělení v Jaroměři dokončili vyšetřování vloupaček do obchodů s potravinami, k němuž ve městě docházelo od října 2012 do současné doby. Zloději vesměs kradli alkohol a cigarety. Do obchodů se obvykle dostali rozbitím okna kamenem.

Nabídka akcí na Náchodsku pro víkend od 3. do 5. května

Email Tisk PDF

oko

Turistický pochod, koncert šansoniérky, divadlo, promenádní koncert a už dnes vernisáž nové výstavy. To jsou tipy na některé akce na Náchodsku, které se konají o víkendu od 3. do 5. května.

Parkovací místa v centru Náchoda se rozšíří

Email Tisk PDF

park

Náchodští radní na svém jednání 16. dubna odsouhlasili uzavření smlouvy o výpůjčce se společností Protivítr-invest s.r.o.. Město tak bude moci po dobu tří let bezplatně užívat některé části parcel o celkové výměře 4343,1 m2 v areálu bývalé Tepny. Jedná se o prostor na konci ulice Tepenské za prodejnou Lidl.

Vodácká sezóna začala. Muž šest hodin po převrhnutí lodi zemřel

Email Tisk PDF

vikt1

V neděli krátce před čtvrtou hodinou odpoledne vyjela policejní hlídka z České Skalice k nahlášenému převrácení lodě na řece Úpě. Ke splavu v Ratibořickém údolí policisté dorazili společně se záchrannou službou. Na břehu již oživovali další lidé 48letého muže, který několik minut zůstal pod vodou v peřejích zrádného vodního válce pod splavem. Muž však na následky dlouhého pobytu pod vodou šest hodin po nehodě ve Fakultní nemocnice v Hradci Králové zemřel.

Červený Kostelec navštívila delegace z německého Uchte. Němci projevili zájem o vzájemnou spolupráci

Email Tisk PDF

uch1

V pátek přijela do Červeného Kostelce delegace z německého Uchte, partnerského města polských partnerů ze Ząbkowic. V průběhu slavnostní návštěvy si zástupci německého města prohlédli nejen Červený Kostelec, ale i Nové Město nad Metují, Náchod či Hvězdu v Broumovských stěnách. Setkání, kterému předcházela návštěva červenokosteleckého vedení v Německu, značně sblížilo vedení obou měst a zástupci Uchte projevili zájem o ustanovení nového partnerství.

V Babiččině údolí ovčáci svlékali z vlny bečící svěřence

Email Tisk PDF

P1350281

Střiž ovcí je od nepaměti označován termínem „ovčácké žně". Po dlouhé zimě je pro tuto činnost nejobvyklejším obdobím jaro. Jak takové stříhání vypadá, předvedli v sobotu návštěvníkům pátých Ratibořických ovčáckých slavnosti členové Královéhradeckého sdružení svazu chovatelů ovcí a koz v zahradě u mandlu.

Hlídka celníků zadržela 1 200 tablet léků určených na výrobu pervitinu

Email Tisk PDF

perv1

Hlídka mobilního dohledu královéhradeckých celníků objevila v pátek při silniční kontrole v Olešnici 1 200 tablet léku Claritine Active s vysokým obsahem pseudoefedrinu, který se používá k výrobě pervitinu.

Strana 172 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře