Neděle 28.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Do konce září lze v Náchodě zaplatit poplatek za odpad bez sankcí

odpad

Už jen týden bude možné uhradit poplatek za svoz komunálního odpadu v Náchodě bez sankce. Do 30. září 2013 je stanovena lhůta pro řádné zaplacení. Po tomto datu, již bude opozdilcům částka 650 korun navýšena o pokutu ve výši 50 %.

Stavba nového kruhového objezdu v Náchodě bude brzy zahájena

IMG 4037

Náchod čeká na podzim složité dopravní omezení, místní se však těší na novou bezpečnější křižovatku. Téměř tříleté snažení náchodské Čtyřkoalice začíná mít v těchto dnech reálné obrysy v podobě realizace další etapy dopravních opatření. Po otočení dopravy v centru města bude následovat výstavba nového kruhového objezdu u dopravního hřiště v Bělovsi v blízkosti česko-polských hranic.

Prázdninové opravy škol a školek v Červeném Kostelci stály město přes 4 miliony korun

opr1Město Červený Kostelec zajistilo v průběhu prázdnin na budovách škol i školek řadu oprav. Celkové náklady přesáhly čtyři miliony korun.

Stavební úpravy parkoviště před Finančním úřadem v Náchodě jsou dokončeny

park

Většina letošních investičních akcí v Náchodě je nyní v plném proudu. V minulém týdnu byla dokončena úprava parkovacích prostor u Finančního úřadu v Náchodě a nové plochy již plně slouží motoristům.

Byla vyhlášena architektonická soutěž na obnovu mostu v Jaroměři

mostMěsto Jaroměř vyhlásilo architektonickou soutěž na obnovu Komenského mostu přes řeku Labe. Původní ocelový příhradový most z devatenáctého století, který spojoval historické centrum města Jaroměře s lokalitou Na Ostrově, poškodila v letošním roce povodeň a bylo nutné jej strhnout.

Farmářské trhy v Náchodě mají nového organizátora

farm1Již několik let se každou středu dopoledne konají farmářské trhy v Náchodě na náměstí. Pro nespokojenost občanů města a po několika jednáních v zastupitelstvu a radě města, rada města Náchoda přistoupila ke změně organizátora trhů a doufá tak ve zlepšení kvality a sortimentu prodávaných produktů na trhu.

Rozpadající se dům v Červeném Kostelci byl stržen

dum1Městský úřad Červený Kostelec nechal odstranit stavbu domu č. p. 228 v Jiráskově ulici. Demoliční práce probíhaly v týdnu od 19. do 25. srpna a začaly úklidem komunálního odpadu z vnitřních i venkovních prostor, který zabral tři dny.

Slavnostní poklepání deseti kladívky zahájilo náchodskou stavbu roku

bus1Stavbou roku je nazývána rekonstrukce autobusového nádraží v Náchodě. Včera byla stavba slavnostně zahájena, když na pomyslný základní kámen poklepalo kladívky deset významných hostů, kteří se na přípravě a následné rekonstrukci podíleli či podílet teprve budou. Nové autobusové nádraží v Náchodě by mělo být hotové v létě příštího roku.

Poláci chtějí navázat nové kontakty a bližší spolupráci mezi podnikateli polsko - českého pohraničí

polsko

Ząbkowice Śląskie pořádají v termínu 14. a 15. září 2013 ve své hale Słoneczne 7. ročník Hospodářské prezentace Ząbkowické země. Polští organizátoři si od této akce slibují navázání nových kontaktů a bližší spolupráci mezi podnikateli polsko - českého pohraničí.

Strana 31 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře