Neděle 28.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Společnost Batist Medical se rozhodla pomoci zaplaveným oblastem

dez1

Jeden z předních výrobců a distributorů zdravotnických a hygienických pomůcek, společnost Batist Medical a.s. z Červeného Kostelce se rozhodla vzhledem k chybějícím dezinfekčním a čistícím prostředkům věnovat tři kamiony plné dezinfekčních a čistících výrobků OneMed EASYDES a OneMed ERISAN DES. Jedná se o 40 tisíc litrů tohoto výrobku. Tyto prostředky budou předány do centrálních skladů Českého červeného kříže v Praze a v Českých Budějovicích.

Pohodlná pracovní obuv již za 333 korun

boty1

(Komerční prezentace) Nabízíme vám skvělou cenovou akci od Total Protect s.r.o., specialisty na pracovní oděvy. Objednejte za zvýhodněnou cenu kvalitní pracovní polobotky RAVEN 1 nebo vybírejte ze širokého sortimentu pracovní obuvi v našem eshopu.

V Červeném Kostelci jsou k dispozici nové kontejnery na drobná použitá elektrozařízení

kont1

Na veřejná prostranství Červeného Kostelce byly ve čtvrtek umístěny nové kontejnery na použitá elektrozařízení. Tyto speciální červené kontejnery na drobná použitá elektrozařízení pocházející z domácností jsou k dispozici všem občanům města a jsou umístěny do stávajících míst s kontejnery na tříděné sklo, plasty, případně papír.

Náchod uspěl v hlasování. Bude mít osvětlený přechod pro chodce

svetlo

Díky Nadaci Českých energetických závodů se v nejbližší době stane přechod pro chodce v Pražské ulici bezpečnějším. Skupina ČEZ vybrala 70 rizikových přechodů pro chodce, které by se díky grantu Nadace ČEZ mohly správně osvětlit. O tom, které přechody to budou, rozhodla svým hlasováním i veřejnost.

Modernizace náchodské nemocnice začne letos. Stavět se bude nově, po etapách

nemoc

Modernizace Oblastní nemocnice Náchod začne v letošním roce. Současná největší investiční akce Královéhradeckého kraje však proběhne nově, po etapách. Nultá část rekonstrukce za zhruba jednu miliardu korun, která počítá s vybudováním obslužné silnice a modernizací teplovodních a elektrických sítí, vyjde na zhruba 70 milionů korun a kraj ji chce zaplatit kraj z vlastních zdrojů. Rekonstrukce proběhne ve stejném rozsahu, ale potrvá déle: skončit by měla v roce 2016, tedy o rok později. Ke změně celé akce musel kraj přistoupit po zrušení výběrového řízení.

Kraj posílá peníze na opravy památek a historických varhan

drevenka

Téměř devět a půl milionu korun v letošním roce Královéhradecký kraj poskytne na opravy a rekonstrukce cenných památkových objektů, obnovu historických varhan či podporu kulturních aktivit. Pomůže tak mimo jiné s opravami řady církevních památek i dalších historicky cenných staveb. Návrhy na rozdělení dotací projednala krajská rada, finálně je schválí až zastupitelstvo na svém červnovém zasedání.

Soutěž na rekonstrukci náchodské nemocnice končí. Ministerstvo znejistilo financování stavby, modernizace bude pokračovat jinak

nemocnice

Dohady kolem placení korekcí z Regionálního operačního programu (ROP) NUTS II Severovýchod stály za zastavením tendru na modernizaci Oblastní nemocnice Náchod. Podle informace krajského tiskového mluvčího Imricha Dioszegiho tak dvoukolové výběrové řízení na stavební práce v náchodské nemocnici včera krajští radní zrušili. Stavba totiž přestala mít jistotu financování ze zdrojů Evropské unie.

Kupte pracovní oděvy a splňte zákonnou povinnost

prac9(Komerční prezentace) Sháníte pracovní oblečení nebo ochranné oděvy, které vás budou vždy chránit, budou pohodlné, funkční a budou reprezentovat vás nebo vaši firmu? Pak se obraťte na společnost Total Protect, která je specialistou na dodávky pracovních oděvů do firem i státních intitucí.

Náchodská radnice připravuje aukci energií pro domácnosti a podnikatele

nach1

Vedení náchodské radnice se po vzoru jiných měst rozhodlo uspořádat pro své občany a podnikatele aukci na nákup elektrické energie a plynu. Tyto aukce nabízejí možnost snížení cen díky sdružení poptávky odběratelů, kteří nemají jako jednotlivci dostatečnou sílu k vyjednávání o cenách a také díky principu aukce, kdy dodavatelé bojují v reálném čase o velký balík klientů, mohou rychle reagovat na nabídky konkurence a nabízí tak o mnoho lepší ceny pro spotřebitele.

Strana 34 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře