Neděle 28.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Skupina ČEZ osvětlí některé přechody pro chodce. Rozhodnout o tom které, může svým hlasováním i veřejnost

prechodSkupina Českých energetických závodů ve spolupráci s Policejním prezidiem České republiky a BESIPem vybrala 70 rizikových přechodů pro chodce, které by se díky grantu Nadace ČEZ mohly správně osvětlit. O tom, které přechody to budou, může rozhodnout svým hlasováním i veřejnost. Jeden z přechodů, který je ve hře, je v Náchodě na Pražské ulici.

Dopravní společnost CDS Náchod uvedla do provozu tři nové autobusy

cds

Dopravní společnost CDS Náchod, která provozuje některé autobusové linky na Náchodsku, nasadila tento týden do provozu tři nové nízkopodlažní autobusy SOR. Tyto autobusy budou jezdit na linkách Broumov - Police nad Metují - Hronov - Náchod, Náchod - Nové Město nad Metují - Hradec Králové a Náchod - Kudowa Zdroj.

Pracovní rukavice pro náročné kutily

boty

(Komerční prezentace) Nakupujte kvalitní ochranné pracovní pomůcky z pohodlí vašeho domova v eshopu totalprotect.cz! Nabízíme vám bohatou nabídku vybavení pro náročné kutily. U nás se pracovně obléknete doslova od hlavy až po paty, navíc za velmi příjemnou cenu.

Stavbaři položí základní kámen nového digitálního planetária v Hradci Králové

Planetarium 5

Položením základního kamene začne výstavba unikátního digitálního planetária v Hradci Králové. Nová hvězdárna s moderním projekčním systémem a kapacitou kolem stovky sedadel bude stát zhruba sto milionů korun. Většinu financí na tento projekt se Královéhradeckému kraji podařilo získat z Evropské unie.

Břehy už nejsou jako smetiště

P1340949 - Kopie

Porosty okolo Rozkoše byly plné odpadků, dobrovolníci je však důkladně vyčistili. Pondělní Den Země oslavila přehradní nádrž Rozkoš u České Skalice s o něco čistším okolím. Plastové i skleněné lahve, hadry, papíry, plechovky, plastové patníky, ale i záchodové mísy, pneumatiky či různé spotřebiče. To byla ještě v sobotu nevábná kulisa břehů „Východočeského moře". Pouze však do okamžiku než do přilehlých porostů na břehu přehrady „vtrhli" rybáři a další dobrovolníci, kterým není jedno, jak okolí vodní nádrže vypadá.

Levnou zimní údržbu silnic prodražil nezvykle tuhý březen

snih3

Letošní zimní sezona mohla vyjít z pohledu nákladů na péči o namrzlé silnice v Královéhradeckém kraji historicky lacino. Výjimečně chladné březnové počasí však vyhnalo náklady na letošní zimní údržbu na 186 milionů korun, tedy do výše srovnatelné s předchozími lety. Průměrné náklady na zimní činí zhruba 200 milionů korun.

Dnes byla zahájena objížďka mezi Policí nad Metují a Broumovem

stopKvůli rekonstrukci silnice II/303 v úseku přes Pasa mezi Policí nad Metují a Broumovem byla dnes v 8 hodin zahájena uzavírka silnice. Stavbaři museli se zahájením prací dva týdny počkat, protože policie nepovolila průjezd kamiónů po objízdné trase přes lachovský kopec, kde byly ještě v lesním úseku zbytky sněhu.

Náchod vypsal soutěž na lavičku Josefa Škvoreckého

lavicka1Náchod vypsal soutěž na lavičku Josefa Škvoreckého. Pro předložení návrhu je stanoveno několik základních podmínek. Mělo by jít o realistickou sochu Josefa Škvoreckého ve věku přibližně 60 let sedícího na lavičce. Součástí by měla být i informační deska s údaji o známém náchodském rodákovi a materiál sochy musí co nejvíce odolávat poškození a vandalismu.

Chystá se velký úklid okolí vodní nádrže Rozkoš

rozkos1

Hlavní uživatelé vodní nádrže Rozkoš u České Skalice se shodli na nutnosti spolupráce při společném úklidu a čištění okolí "Východočeského moře". Dnem úklidu zvolili 20. duben v době od 8 do 15 hodin.

Strana 35 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře