Čtvrtek 9.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Týden vzdělávání dospělých v Náchodě nabízí řadu aktivit

logovzdTýden vzdělávání dospělých v Náchodě, který začíná 12. listopadu, nabízí zájemcům z řad široké veřejnosti, zaměstnavatelům a poskytovatelům vzdělávání dospělých celou řadu aktivit. Pro účastníky jsou připraveny dny otevřených dveří, ukázkové hodiny, semináře, tvůrčí dílny, poradenství, testování či prezentace vzdělavatelů.

Opravená psychiatrie v Novém Městě nad Metují nabídne pacientům příjemnější prostředí

novac

V těchto dnech skončila rekonstrukce patrové vily psychiatrie v Novém Městě nad Metují. Díky stavbě, která vyšla Královéhradecký kraj na 25 milionů korun, bude pobyt v zařízení pohodlnější a kapacita kliniky se rozšíří o lůžka, která v tomto oboru v kraji chyběla. Pacientům by měly nové prostory začít sloužit do konce roku.

Trutnovská nemocnice má zateplenou svou nejstarší budovu

nem

Nejstarší budova Oblastní nemocnice Trutnov bude mít na zimu kompletní zateplení. Objekt, který pochází již z konce 19. století, využívá oddělení chirurgie, využívá dětské oddělení či dialýza a stavbaři jej rekonstruují od letošního jara. Za jeho opravu, která se nyní dokončuje a bude hotova do konce září, zaplatí Královéhradecký kraj zhruba 16 milionů korun.

Cenu spokojený zákazník Královéhradeckého kraje převzaly dvě firmy z Náchodska

zakaznik

Cenu spokojený zákazník Královéhradeckého kraje převzaly dvě firmy z Náchodska, které nabízejí lidem v regionu nejlepší služby. Ocenění z rukou hejtmana Lubomíra France si převzala společnost Řezník - Uzenář Mareš s.r.o. z Náchoda za čerstvé, kvalitní maso a masné výrobky, čistotu prodejny a příjemný personál a Simona Adamcová z Rokytníku u Hronova za kvalitní druhový med jedinečné chuti.

Havarijní stav náchodské nemocnice. Bez rekonstrukce vyjde udržení jejího provozu na 100 milionů ročně

nemocnice

"Zásadní je zcela havarijní stav všech sítí nemocnice a nerekonstruovatelný stav operačních sálů. V této podobě nemůže nemocnice dlouho fungovat dál, v podstatě se jen prohlubuje krize. Bez připravované rekonstrukce vyjde jen holé udržení provozuschopnosti nemocnice na 100 milionů korun ročně," uvedl ředitel náchodské nemocnice Miroslav Vávra.

Náchodská sportovní zařízení mají zase o něco lepší zázemí

nach2V srpnu byla na Zimním stadionu v Náchodě uvedena do provozu nová elektrická rolba OKAY 3800 ELEKTRA, která již v této sezoně přispěje k zajištění čistoty ovzduší v hale stadionu pro všechny jeho uživatele. Původní rolba, která měla pohon na LPG, kontaminovala ovzduší haly oxidem dusičitým, jehož úplné odvětrání bylo velmi složité.

Stabilnější krajské zdravotnictví potvrzují čísla: dvojnásobný kapitál, o čtvrtinu nižší závazky a vyšší výkony

operace

Zdravotnictví Královéhradeckého kraje za poslední čtyři roky sílilo a na rozdíl od situace v jiných regionech je stav krajských nemocnic stabilnější než před čtyřmi lety.

V prostoru za radnicí v Náchodě je ode dneška omezena doprava a parkování

vkop

Z důvodu provádění prozatímní teplofikace, resp. odstranění havárie vytápění výměníkové stanice budovy náchodské radnice na Masarykově náměstí a souvisejícího archeologického průzkumu, je od pondělí 20. srpna 2012 omezen provoz a část parkoviště za budovou radnice v ulici Krámské a Radniční.

Poklepáním na základní kámen byla dnes symbolicky zahájena rekonstrukce silnice do Broumova přes Pasa

sil1Rekonstrukci silnice II/303 z Broumova do Police nad Metují v úseku přes Pasa zahájili dnes symbolickým poklepáním kladívky do základního kamene hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc, starosta Broumova Milan Kotrnec a zástupce zhotovitele stavby, ředitel společnosti M - Silnice Zdeněk Babka.

Strana 39 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře