Pátek 26.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Upozornění na dopravní omezení v polské Kudowě - Zdrój

kudowa

Náchodská tisková mluvčí Nina Adlof na přání svých polských kolegů informuje o dopravním omezení v polské Kudowě - Zdrój, kterou nejen občané Náchoda a okolí často navštěvují.

Zhasněte světla a vypněte elektrické spotřebiče. V sobotu se v Náchodě koná Hodina Země 2013

coloseum

Celosvětový happening Hodina Země (bývá také značen 60+) na podporu ochrany životního prostředí spojuje všechny, kteří jsou připraveni začít měnit svůj svět a inspirovat k pozitivní změně ostatní. Hodina Země 2013 se v Náchodě koná 23. března od 20:30 do 21:30 hodin. "Zhasněte na jednu hodinu světla a vypněte co nejvíce elektrických spotřebičů," vyzývají pořadatelé akce.

Na veřejných stanovištích v Červeném Kostelci jsou nově kontejnery na odpadový papír

IMG 3434

Na veřejných prostranstvích s kontejnery na tříděné sklo a plasty se ve čtvrtek objevily modré kontejnery na tříděný sběr odpadového papíru. Celkem bylo rozvezeno čtrnáct kontejnerů, které budou vyváženy spolu s ostatními typy tříděného odpadu. Poplatek za odpad, který vybírá od občanů město, zůstává nezměněn.

Červený Kostelec nebude napojen na přivaděč vody z Polické křídové pánve

strip

Zastupitelstvo na svém zasedání minulý týden rozhodlo ve věci, jak zkvalitnit pitnou vodu v Červeném Kostelci. Ze tří možností – napojení na přivaděč vody z Polické křídové pánve, přípravy stripovacích kolon na dvou městských vrtech a realizace nového vrtu v oblasti Lhota – se dvacet přítomných zastupitelů jednohlasně vyjádřilo pro čerpání vody z vlastních zdrojů.

Video: Rozhovor s majitely a starosty při rozšíření provozu v Batistu

ba11

Červenokostelecká společnost Batist Medical a.s začátkem února otevřela zbrusu nové moderní prostory pro výrobu zdravotnického materiálu. Štáb Náchodské televize při této příležitosti vyzpovídal majitele společnosti Tomáše a Jaromíra Mertlíkovy, starostu Červeného Kostelce Petra Mědílka a starostu Náchoda Jana Birke.

Výběr poplatku za odpad v Náchodě pro rok 2013 ve zvýhodněné výši se blíží ke konci

prachyZbývá už jen 14 dní pro úhradu poplatku ve výši 450 korun za osobu, tj. se slevou 200 korun. "A přesto k 31. lednu 2013 poplatek uhradilo pouze 35 % poplatníků," uvádí starosta města Náchoda Jan Birke a vyzývá občany: "Zaplaťte do konce února 2013 - výrazně ušetříte!"

Na obnovu hradů, zámků či kostelů dal vloni kraj jejich majitelům přes 8 milionů. Letos bude podpora pokračovat

vavrinec

Pokračování v osazení kvádrů hlavní římsy kostela sv.Anny ve Vižňově na Broumovsku, postupná obnova benediktinského kláštera v Polici nad Metují či statické zajištění jižní věže a oprava střešní konstrukce děkanského kostela sv. Vavřince v Náchodě: to jsou některé ze čtyř desítek památek v Královéhradeckém kraji, jejichž majitelé získali na jejich obnovu peníze z krajského grantu. Celkově kraj vloni mezi vlastníky památek rozdělil 8 milionů korun.

Prostranství v okolí Divadla J. K. Tyla v Červeném Kostelci bude upraveno

park11

Vedení červenokostelecké radnice hodlá v letošním roce upravit a zkrášlit veřejné prostranství mezi školami a divadlem J.K.Tyla. Plány radnice sdělil místostarosta Červeného Kostelce Richard Bergmann.

Společnost Batist rozšířila svůj provoz. V Červeném Kostelci tak přibude přes 50 nových pracovních míst

bat1Společnost Batist Medical a.s. v Červeném Kostelci ve svém areálu vybudovala, a včera slavnostně otevřela, nové výzkumné a výrobní prostory, které městu a regionu nabídnou přes 50 nových pracovních míst.

Strana 36 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře