Sobota 27.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Areál náchodské Tepny čeká demolice

tepna

Společnost JTH Holding, a.s., která je vlastníkem chátrajících budov bývalé textilní továrny Tepna v centru Náchoda, oznámila záměr zlikvidovat areál. Do demolice Tepny se společnost pustí již na podzim letošního roku.

Letošní stavbou roku se může stát lávka, nemocnice i hotel

stavba

Budova neurologické kliniky Fakultní nemocnice v Hradci Králové, elegantní lávka pro chodce a cyklisty přes řeku Orlici či trutnovský hotel Davídek. To jsou jen tři různorodé projekty, jejichž realizace letos soupeří o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2013. Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 15 různorodých staveb. Jsou mezi nimi také například rekonstrukce náměstí ve Dvoře Králové, regenerace klasického panelového domu či dokonce stavba retenční stoky.

Stavba autobusového nádraží v Náchodě bude zahájena v polovině srpna

Náchod-autobusové nádraží 2Rekonstrukce autobusového nádraží v Náchodě bude zahájena v polovině srpna. "Po řadě jednání v posledních dnech, naposledy s ministrem dopravy, je dnes již jisté, že rekonstrukci autobusového nádraží v Náchodě nic nebrání a můžeme začít," uvedl starosta Jan Birke a dodal: "Slavnostní poklepání základního kamene se uskuteční ve čtvrtek 15. srpna v 11 hodin."

Rekonstrukci autobusového nádraží v Náchodě již nic nebrání

nadr

Rekonstrukce autobusového nádraží je v letošním roce největší a nejsledovanější investiční akcí Města Náchoda. Její přípravy však v posledních týdnech provází nejistota v podobě nezbytné součinnosti Českých drah. Ze včerejšího jednání starosty Náchoda Jana Birke s ředitelem Českých drah Petrem Žaludou však vyplynulo řešení situace, a tak rekonstrukci autobusového nádraží v Náchodě již nic nebrání.

Za budovou náchodské radnice vznikne odpočinková plocha s parkováním

zarad

V pondělí budou zahájeny stavební úpravy prostoru u náchodské radnice v Krámské ulici. Vzniknou zde parkovací plochy a odpočinková plocha.

V Červeném Kostelci byl naložen kontejner s humanitární pomocí. Doputuje až do Indie

ba12

Ve společnost Batist Medical a.s. v Červeném Kostelci byl v neděli kolem půlnoci naložen kontejner s humanitární pomocí nejchudším obyvatelům Indie. Tradiční pomoc, při níž doputuje zdravotnický materiál v hodnotě téměř 4 a půl miliónu korun z Batistu až do indické Kolkaty, organizuje Nadace svatého Františka z Assisi.

Plakátovací plochy v Náchodě změní svou podobu

plochaV průběhu letošního roku a v roce 2014 budou postupně vyměněny plakátovací plochy v Náchodě.

Hejtman podepsal v Číně dohodu. Na Náchodsko míří čtvrtmiliardová investice

saargumi

Hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc v úterý v čínském městě Chongqing podepsal dohodu, která počítá se čtvrtmiliardovou investicí do provozu továrny na výrobu dynamických těsnění a díky níž vznikne na Náchodsku 45 nových pracovních míst. Dohodu uzavřel Královéhradecký kraj se společností Chongqing industry, majitelem podniku Saar Gummi Czech, která působí v Červeném Kostelci a Velkém Poříčí.

Cestujícím na novoměstském autobusovém nádraží pomáhá nový informační panel

veolia1Společnost Veolia Transport Východní Čechy spustila v polovině června na autobusovém nádraží v Novém Městě nad Metují nový elektronický informační panel, který poskytuje cestujícím vizuální informace o odjezdech a příjezdech autobusů na příměstských a meziměstských linkách.

Strana 32 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře