Sobota 11.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Náchodská a rychnovská nemocnice nebude kvůli omezením zdravotních pojišťoven přijímat některé pacienty

nemocBěhem následujících dnů a týdnů je náchodská a rychnovská nemocnice nucena omezit plánovanou péči pojištěncům zdravotních pojišťoven, u kterých je v současné době vyčerpán finanční limit péče. Důvodem jsou omezující limity zdravotních pojišťoven vycházející z úhradové vyhlášky pro rok 2013, které striktně stanovují množství zdravotních výkonů nasmlouvaných pro klienty příslušné pojišťovny ve smluvní nemocnici. V případě, že by nemocnice hospitalizovala více pacientů, nebude zdravotní pojišťovnou poskytnutá péče uhrazena.

Modernizaci náchodské nemocnice zaplatí do roku 2017 kraj

nemoc3

Nezbytnou rekonstrukci Oblastní nemocnice Náchod, která se rozběhne nejpozději na jaře příštího roku, zaplatí ze svého Královéhradecký kraj. Vyplývá to z rozpočtového výhledu kraje, který počítá s financováním této největší krajské investice v oblasti zdravotnictví do roku 2017. Hlavní část stavby se uskuteční v letech 2015 a 2016.

Trosky areálu bývalé Tepny půjdou definitivně k zemi ještě v letošním roce

teep

V posledních týdnech tolikrát skloňovaný termín demolice objektů bývalé Tepny v Náchodě už má reálné obrysy. Po dalším jednání se zástupci společnosti JTH Holding, neskrýval nadšení ze stanovení termínu demolice starosta Náchoda Jan Birke: "Ano, naše jednání s majiteli objektu před 14 dny vyústilo změnou jejich postoje a už nyní jsme se dohodli na pevném termínu - budovy se začnou definitivně bourat 2. prosince letošního roku."

K výročí zdravotnické firmy zazpívaly tři zpěvačky. Na počest ředitele vznikl i film

nach1Společnost Dentimed, která svým zákazníkům nabízí široký sortiment zdravotnického materiálu, slaví v těchto dnech 20. výročí od vzniku firmy. V prostorách Lékárny na Letné se konala malá slavnost. Řediteli společnosti Karlu Poláčkovi a všem pozvaným zazpívaly zpěvačky Madalena Joao, Magda Malá a Míša Nosková. Na počest Jiřího Poláčka vznikl i film Radost ze života, který představil a pozval přítomné na premiéru Patrik Ulrich.

Mezi Rtyní a Hronovem by měla vyrůst nová vozovka i most

rtyne

Rozsáhlé rekonstrukce by se měla dočkat silnice druhé třídy vedoucí ze Rtyně v Podkrkonoší přes Zbečník do Hronova a také tamní most. Modernizace bude podle předběžných odhadů stát více než 50 milionů korun. Královéhradecký kraj chce většinu financí na stavbu získat z Evropské unie.

Revitalizace fasády kotelny Větrník se chýlí ke konci

kotelna

Kotelna Větrník v Červeném Kostelci, která zajišťuje teplo pro sídliště u ulice Gen. Kratochvíla, bude mít od října nový plášť. Stávající lehký obvodový plášť jižní a západní fasády kotelny byl v minulých dnech nahrazen pláštěm z lehkých pórobetonových tvárnic, které bude krýt červená barva a lesklý lakovaný vlnitý plech. V nejbližší době bude dodavatelská firma instalovat plastová okna.

O demolici objektů bývalé náchodské Tepny se rozhodne v listopadu

tep1

Hlavním tématem schůzky, kterou ve středu do náchodské radnice svolalo vedení města s majiteli zdevastovaného areálu po bývalé Tepně, byl současný neutěšený stav budov, který se neustále zhoršuje a vybízí ke stále většímu vandalismu a kriminalitě v centru města. Přítomní se dohodli, že o definitivním termínu demolice bude rozhodnuto počátkem listopadu.

Červený Kostelec zdokonalí varovný informační systém bezdrátovým rozhlasem

rozhlas

Po celém Červeném Kostelci a v okolních obcích budou nainstalovány nové ampliony veřejného rozhlasu. Hlásiče budou ovládány bezdrátovou technologií a budou propojeny s integrovaným záchranným systémem, jehož centrála pro náchodský region sídlí v Hronově.

Česká pošta otevřela v Náchodě nové depo

pos1

Nové depo České pošty v Náchodě bylo v pátek slavnostně otevřeno. Výstavbu nového depa prováděla od ledna do konce srpna letošního roku firma STAKO, s.r.o., Hradec Králové v souladu se strategickými záměry České pošty v oblasti optimalizace poštovní sítě a centralizace logistických dep.

Strana 30 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře