Pondělí 13.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

V Novém Městě nad Metují se pustili do jarního úklidu

zametStejně jako soukromí majitelé začínají na jaře s úklidem svých domů a zahrad, i pracovníci městských Technických služeb vždy po posledním sněžení věnují maximum svého úsilí jarnímu úklidu Nového Města nad Metují.

Zlíčský jez v Babiččině údolí projde nákladnou rekonstrukcí

imag1773U mechanického jezu ve Zlíči u České Skalice probíhá čilý stavební ruch. Pracovníci dodavatelské firmy začali s rekonstrukcí jezu. Tato zakázka se skládá se ze tří dílčích akcí, v rámci kterých dojde k rekonstrukci bočních štítů a opravu klapky. Součástí je též rekonstrukce kabelů k limnigrafu. To je přístroj k měření a registraci výšky hladiny vodního toku.

Hemodialyzační středisko má po dvaadvaceti letech novou úpravnu vody

P1070792Hemodialyzační středisko Oblastní nemocnice Náchod má po rekonstrukci novou úpravnu vody a hlavní sál s kapacitou šesti lůžek. Celková rekonstrukce hemodialyzačního střediska probíhala za provozu a nemocnici přišla téměř na 6 milionů korun. Rekonstrukce oddělení byla rozdělena do tří etap, které na sebe vzájemně navazovaly. Za plného provozu probíhala péče o všechny chronické pacienty včetně péče o pacienty akutní.

Vydařená oprava železničního mostu v centru Náchoda

viaOd začátku března probíhala v Náchodě oprava viaduktu "u Bílé růže". Již koncem tohoto týdne stavbaři dokončili poslední úpravy a železniční most je opraven a v plném provozu. Díky investorovi - Správě železniční a dopravní cesty, s. o. - byly od loňského roku opraveny v Náchodě celkem tři železniční mosty (další u nádraží a u sokolovny).

V pondělí začala oprava Sepského mostu v Novém Městě nad Metují

mostV pondělí 4. dubna začala oprava Sepského mostu v Novém Městě nad Metují, a s tím spojená kompletní uzavírka. Pro pěší a cyklisty je připravena provizorní lávka, motoristé musejí využít objížďku přes Krčín a Spy.

Nezisková organizace EDULAB otevřela v mateřské škole v Náchodě Metodické centrum pro předškolní vzdělávání

FOTO 1Podpora v oblasti integrace nových metodických postupů a progresivních metod do edukačního procesu, praktické ověřování didaktických možností a propojování inovativních a klasických postupů v prostředí mateřské školy a rozvoj digitálních kompetencí učitelů, to vše je posláním Metodického centra pro předškolní vzdělávání, které bylo 30. března otevřeno v mateřské škole, v Havlíčkově ulici v Náchodě.

Nejvýznamnější investice města Trutnova pro rok 2016

uradZastupitelstvo města Trutnova schválilo na svém prvním letošním zasedání rozpočet města pro rok 2016. Dosud město pracovalo s rozpočtovým provizoriem. Po schválení rozpočtu se však může pustit do významných investičních akcí, které plánuje.

Nové Město nad Metují bude mít opravenou další důležitou komunikaci

rasinovaZastupitelé Nového Města nad Metují schválili na svém posledním zasedání 19. února 2016 opravu jedné z nejfrekventovanějších silnic ve městě. Nově schválená investice zajistí opravu asfaltového povrchu a poškozených obrubníků v ulicích 28. října a Rašínova.

Modernizace náchodské nemocnice: Projektant bude s krajem na opravě projektové dokumentace spolupracovat

nemocOprava projektové dokumentace do 45 kalendářních dnů a spolupráce s odbornou firmou, která bude revizi dozorovat. Na tom se domluvilo vedení Královéhradeckého kraje s projektantem dokumentace, která je důvodem zrušení miliardového tendru na modernizaci Oblastní nemocnice Náchod.

Strana 13 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře