Pondělí 13.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Trutnov se letos pustí do oprav městských komunikací

trutttTrutnov se letos pustí do oprav městských komunikací za zhruba 56 miliónů korun. Na řadu by měly přijít ulice Horská, Smetanova a Boženy Němcové.

Rekonstrukce okružní křižovatky u Slávie v Náchodě začne v polovině března

krizDlouho připravovaná rekonstrukce okružní křižovatky u Slávie v Náchodě bude zahájena 15. března 2015. V rámci oprav dojde k rekonstrukci všech inženýrských sítí - RWE (plyn), Teplárna Náchod (teplovod), Vodovody a kanalizace Náchod, a. s. (vodovod) a přeložky některých kabelových tras.

Mladým stavařům z Náchoda slouží nejmodernější technika

tech1Díky grantům a podpoře technického vzdělávání se Vyšší odborné škole stavební a Střední průmyslové škole stavební arch. Jana Letzela v Náchodě podařilo získat nové technické vybavení.

Město Červený Kostelec opravilo v loňském roce tři sochy a hrobové místo Gustava Vacka

soch1Červený Kostelec vloni pokračoval v péči o své sakrální "kulturní dědictví". V roce 2014 byly opraveny sochy dvou sv. Janů (ve Lhotě a Stolíně), socha Panny Marie v Olešnici a byla provedena první část opravy hrobu Gustava Vacka.

Trutnov podporuje podnikání v centru města

trutPondělní jednání Rady města Trutnova rozhodlo o zachování stávající úrovně sazeb nájemného v nebytových prostorách. Radovat se mohou jak současní, tak i potenciální nájemci, kteří v těchto městských prostorách podnikají.

Rekonstrukce Náchodské ulice v Novém Městě nad Metují bude zahájena v polovině března

sil1Po mnoha letech stížností řidičů a obyvatel města bude Královéhradecký kraj v letošním roce rekonstruovat Náchodskou ulici v Novém Městě nad Metují. Zhotovitelem stavby je firma Porr a.s., technický dozor stavebníka bude vykonávat Správa a údržba silnic (SÚS) Královéhradeckého kraje a.s.. Stavba bude zahájena v polovině března.

Krušné pondělí na krajských silnicích: Silničáři najeli 10 tisíc kilometrů a odvrátili kalamitní stav. Nyní jsou silnice sjízdné

zimaKrajští silničáři zaznamenali v pondělí největší problémy především na Náchodsku, kde se doprava zastavila téměř na dvě hodiny. Jen během pondělního udržování sjízdnosti najeli krajští silničáři více než 10 tisíc kilometrů a spotřebovali 450 tun soli. Nyní by měly být všechny silnice v kraji s opatrností sjízdné.

Trutnovské Jiráskovo náměstí projde rekonstrukcí

jir1Jiráskovo náměstí v Trutnově se chystá na omlazení. Během letošního roku tu proběhne projekt regenerace zeleně a veřejných ploch. "Věříme, že práce započnou během měsíce června či července. V současné době se připravují všechny potřebné podklady pro vyhlášení veřejné zakázky na regeneraci náměstí radou města, která by tak měla učinit během března," prohlásil Ivan Adamec, starosta Trutnova.

Lhotecký sv. Jan se na piedestal vrátí na jaře

janSv. Jan, který do loňského jara shlížel na křižovatku ve Lhotě u Červeného Kostelce, se na své místo vrátí na jaře letošního roku. Socha, na níž čeká prázdný piedestal, prošla rekonstrukcí a nyní čeká na jarní počasí, aby mohla být bezpečně instalována. V souvislosti s tím bude také zušlechtěn travnatý prostor za sochou.

Strana 20 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře