Pondělí 13.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Stavební práce na opravě okružní křižovatky u Čedoku v Náchodě budou zahájeny 7. června

na1Stavební práce na opravě okružní křižovatky u Čedoku v Náchodě budou zahájeny 7. června a potrvají do listopadu letošního roku. Během úprav této křižovatky dojde k rekonstrukci a přeložkám všech inženýrských sítí, součástí bude také kompletní úprava drážního viaduktu a výstavba dvou tzv. "bypassů" ve směru z ulice Běloveské do ulice Plhovské a z ulice Plhovské do ulice Raisova.

Hejtman Franc: Veřejnou zakázku na modernizaci náchodské nemocnice vypíšeme v červenci

nem1Významnou veřejnou zakázku na modernizaci a dostavbu Oblastní nemocnice Náchod by měl Královéhradecký kraj vyhlásit v průběhu července. Návrh a odůvodnění zakázky schválila Rada kraje a bude jej projednávat ještě krajské zastupitelstvo na svém červnovém zasedání. Maximální přípustná hodnota zakázky bude 1,2 miliardy korun bez DPH.

Kvůli vysokému zájmu pacientů museli Lázně Velichovky požádat o rozšíření kapacity

vel3TLázně Velichovky mají za necelé první tři měsíce obnoveného provozu už 700 rezervací. Povolená ubytovací kapacita lázní je momentálně 120 pacientů pro komplexní a příspěvkovou lázeňskou péči. Vzhledem k mimořádnému zájmu budou lázně nyní žádat u Krajské hygieny a Krajského úřadu o navýšení kapacity na 180 lůžek.

Pavlišov se pyšní novými chodníky

P1030569Město Náchod v průběhu května realizovalo již druhou etapu oprav chodníků ve své městské části na Pavlišově. Náklady na tyto opravy představují částku ve výši 568 tisíc korun a jejich zhotovitelem je firma VŠE PRO STAVBY s.r.o..

Krajské nemocnice dostanou nové přístroje a vybavení za 70 milionů korun

nem1Veřejné zakázky na nové přístrojové vybavení do všech krajských nemocnic za 70 milionů korun pomalu finišují. Dokončuje se tak projekt Přístrojové vybavení nemocnic KHK, kdy do zdravotnických zařízení poputuje více než sedmdesátka nových přístrojů a devadesátka moderních specializovaných lůžek. Vše je pokryto ze 100 % dotací z evropských peněz.

Práce na sběrném dvoru odpadů v Červeném Kostelci byly dokončeny, v provozu bude od července

dv1Sběrný dvůr odpadů je místo určené městem ke shromažďování, sběru, třídění, skladování a úpravě odpadů, zvláště komunálních, a dalších materiálů podobným odpadům (např. textil pro humanitární účely) a ke zpětnému odběru vybraných výrobků (např. použitá elektrozařízení). Je to moderní způsob, jak obec nakládá s odpadem. I v Červeném Kostelci dojde k zahájení provozu takového místa, a to od 1. 7. 2015 v severní části Řehákovy ulice.

Dětská hřiště v Hálkově a Nerudově ulici se dočkají obnovy

ul1Kompetentní pracovníci městského úřadu v nedávné době provedli kompletní obhlídku a dokumentaci všech dětských hřišť v katastru a majetku města Česká Skalice. Při této kontrole byly zjištěny některé nedostatky, které budou postupně odstraněny a napraveny.

Most v Kuksu, který je v havarijním stavu se opraví i za pomoci kraje

smo 001Na opravu mostku v havarijním stavu, který spojuje dva břehy Labe v obci Kuks, přispěje Královéhradecký kraj částkou tří milionů korun. Jádro obce i samotný barokní hospital prošly v posledních letech rozsáhlou rekonstrukcí. Do oblasti tak proudí mnoho turistů, desítky tisíc cyklistů zas přivádí stezka z Hradce Králové. V zájmu bezpečnosti je tak oprava mostu nezbytná.

V Královéhradeckém kraji zvítězila mezi zaměstnavateli společnost Ammann Czech Republic

amanoFirma Ammann zvítězila v kategorii do 5000 zaměstnanců. Progresivním zaměstnavatelem regionu do 500 zaměstnanců je GMC Software Technology. Výroční ceny Klubu zaměstnavatelů za letošní rok, jejichž součástí je také ocenění Sodexo Zaměstnavatel regionu, byly v úterý 19. května rozdány na zámku v Novém Městě nad Metují.

Strana 17 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře