Pondělí 13.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

V lokalitě sídliště u náchodské nemocnice vzniklo dalších více než 50 parkovacích míst

P1040857V rámci projektu Veřejná prostranství Náchod – parkoviště a zpevněné plochy u hřiště bylo na sídlišti u nemocnice v prostoru bývalé skládky odpadů postaveno nové parkoviště se 34 parkovacími místy se zpevněným povrchem z asfaltového betonu včetně osvětlení, dokončeno parkoviště v ulici Duhová s povrchem z betonové zámkové dlažby, propojena komunikace Růžová s přilehlým parkovištěm rampovým schodištěm v prostoru původního neoficiálního průchodu podél trafostanice a prodloužen chodník v prostoru dětského hřiště v centrální části sídliště.

Novoměstští zastupitelé schválili rozpočet na rok 2016

novacJedním z nejdůležitějších bodů, které projednávali na svém posledním letošním jednání 3. prosince 2015 novoměstští zastupitelé, byl návrh rozpočet Nového Města nad Metují. Po dlouhé diskuzi byl schválen 18 hlasy z 19 přítomných zastupitelů.

Město Náchod investovalo v letošním roce 4,5 milionů korun do zázemí Střediska volného času Déčko

de1Také v letošním roce Město Náchod investovalo do areálu Bartoňovy vily, kde sídlí Středisko volného času Déčko. V červenci byla dokončena 2. etapa obnovy fasády, oken a dveří. Obnovu fasády, oken a dveří za téměř 1,9 milionu korun provedla firma ENTAZE s. r. o. z Náchoda a město na tuto akci získalo příspěvek z Ministerstva kultury ČR z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón. Na 1. etapu realizovanou v roce 2014 obdrželo Město Náchod příspěvek ve výši 700 tisíc korun a na 2. etapu realizovanou v roce 2015 příspěvek ve výši 520 tisíc korun.

V novoměstské Náchodské ulici byly dokončeny všechny stavební práce

novV pondělí byly ukončeny veškeré stavební práce v Nachodske ulici. Rekonstrukce byla zahájena v polovině března letošního roku a probíhala ve třech etapách. V poslední fázi firma Porr pro Nové Město nad Metují vystavěla cyklostezku, chodníky a vysázela zeleň. Na dokončení ještě čeká vodorovné dopravní značení, které je prováděno průběžně podle podmínek počasí bílou barvou. Na jaře bude nahrazeno trvanlivým plastovým nátěrem.

Forresti opět podporují náchodskou nemocnici

FG TZ 2015-11-30 03Po osobních počítačích a financích určených k vymalování celého oddělení, převzal primář Dětského oddělení náchodské nemocnice další sponzorský dar od internetové agentury FG Forrest. Ředitel agentury Radovan Jelen mu tentokrát předal sedm televizorů v hodnotě 35 tisíc korun.

Příměstská část Lipí se může chlubit novou návsí a opravenou přilehlou komunikací

lip1Během září a října letošního roku opravilo město Náchod náves v příměstské části Lipí. Na žádost místních občanů byla tato oprava rozšířena o opravu komunikace z návsi až po sportovní hřiště.

Město Náchod nabízí občanům kompostéry

kompMěsto Náchod zakoupilo v rámci projektu "Nakládání s BRO - kompostování" kompostéry o objemu 700 l určené ke kompostování komunálního biologického odpadu.

Nezaměstnaní v Náchodě pomáhají s úklidem města

ne1Město Náchod dlouhodobě poskytuje pracovní místa nezaměstnaným občanům, kteří jsou závislí na systému pomoci v hmotné nouzi.

Pokud je sběrná síť dostatečná, promítá se to i do množství vytříděného odpadu

375-11Kvalitní podmínky pro sběr tříděného odpadu se snaží svým občanům vytvářet město Červený Kostelec. V letošním roce tu vybudovali hned tři nová sběrná hnízda, vyměnili staré kontejnery za nové a další nádoby přidali. Stalo se tak prostřednictvím projektu bezplatných výpůjček kontejnerů obcím a městům, který realizuje společnost EKO-KOM.

Strana 15 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře