Pondělí 13.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Stadion Hamra projde dlouho očekávanou rekonstrukcí

hamraSportovní areál Hamra v Náchodě se v letošním roce dočká již dlouho očekávané rozsáhlé modernizace. Stadion pochází z období 70. let minulého století, jeho technický stav tedy odpovídá stáří a frekvenci využívání. Za téměř padesát let prošly jeho branami tisíce malých i velkých sportovců a od doby vzniku byla prováděna jen běžná údržba areálu. Stadion proto vyžaduje neodkladnou rekonstrukci.

Česká asociace sester navštívila náchodský region

 MG 1940V minulém týdnu navštívila Česká asociace sester (ČAS) náchodský region. Jejich první zastávkou byla firma BATIST Medical a.s. v Červeném Kostelci.

Běloves se připravuje na rekonstrukci mostu

mo1V příměstské části Běloves, v Lázeňské ulici, bude v nejbližších dnech zahájena oprava mostu. Vzhledem k tomu, že se jedná vlastně o výstavbu úplně nového mostu, probíhají již nyní, před vlastním zahájením stavby, práce na vybudování mostního provizoria, které bude v době stavby sloužit všem pěším, cyklistům a samozřejmě automobilové dopravě.

Okna náchodské radnice procházejí důležitou renovací

ok1Město Náchod provádí během roku řadu investičních akcí. Neméně důležité jsou opravy a údržba majetku, které město vlastní, ať už jde o školy, školky nebo další budovy, jako například historická budova radnice na Masarykově náměstí, ve které v těchto týdnech dochází k restaurování vitrážových oken.

Tesaři z náchodské stavebky vybojovali bronz

tes1I v letošním roce se zástupci Vyšší odborné a Střední průmyslové školy arch. Jana Letzela v Náchodě prosadili na Mistrovství České republiky cechu klempířů, tesařů a pokrývačů. Žákům Michalu Němcovi a Vasylu Hasynetsovi se podařilo v mezinárodním měření sil obsadit krásné třetí místo v oboru Tesař.

Nové chodníky na Lipí zajistí lepší přístup k autobusové zastávce

13147376 528508300669112 4055481251494732964 oJiž v loňském roce byla v příměstské části Náchoda Lipí vybudována nová autobusová zastávka včetně schodiště. Letos na jaře ji doplnily nové přístupové chodníky směrem na náves a do boční uličky.

Součástí oprav průtahu Náchodem bude i rekonstrukce chodníků a zřízení cyklistických pruhů

prazskaPřed prázdninami započnou v Náchodě stavební práce v ulicích Pražská, Běloveská a Polská. Město Náchod bude v této souvislosti ve spolupráci s ŘSD HK zajišťovat rekonstrukci chodníků a zřízení cyklistických pruhů na ulicích Českoskalická a Pražská.

V Bažantnici se pracuje. Zavalená cesta bude brzy volná

p4262626Uvolněné kamení z opukového skalního masivu v Bažantnici přehradilo hojně využívanou cestu Babiččiným údolím v únoru letošního roku. Lesy ČR coby správci pozemku proto nechaly zpracovat odborný posudek, jak postupovat a skálu sanovat.

V královédvorské nemocnici léčí močové kameny moderněji

dvurUrologické oddělení Městské nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem má od tohoto týdne nový moderní přístroj, který umožňuje velmi šetrným a bezpečným způsobem pomoci pacientovi při onemocnění močovými kameny.

Strana 12 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře