Pondělí 13.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika

Ekonomika

Nové Město nad Metují pokračuje ve zpevňování skalního masivu

sk2Od 7. dubna 2015 budou zahájeny práce na třetím úseku opravy historické stabilizace skalní stěny pod Zázvorkou (v případě nepříznivého počasí bude termín zahájení posunut). Stavba "Odstranění poruch skalní stěny U Zázvorky" byla realizována již v roce 2014, kdy byly opraveny úseky č. 1 a 2 za téměř půl milionu korun.

Náchod připravuje revitalizaci zámeckého kopce

foto-4 1875Revitalizace zámeckého kopce - v posledních týdnech stále častěji skloňované sousloví. Město Náchod ve spolupráci s Národním památkovým ústavem (NPÚ) tuto pro Náchod významnou investiční akci připravuje již více než rok. První debata zástupců města s představiteli NPÚ a příprava vlastního záměru byla zahájena již v lednu loňského roku.

Náchodský PRIMÁTOR vítězem České a moravské pivovarnické akademie

prim1Česká a moravská pivovarnická akademie složená z výrazných osobností českého pivovarnictví udělila na základě hlasování Výroční ceny za rok 2014. Hlavním posláním akademie, kterou založil odborný časopis Pivo, Bier & Ale je zviditelnění osobností a společností českého pivovarnictví hlásících se k tradičním technologickým postupům vaření piva a respekt vůči světově jedinečné tradici českého ležáku.

Oblastní nemocnice Náchod udělala další krok ke kvalitnější a bezpečnější péči o pacienta

printŘádná, kvalitní a bezpečná péče o zdraví všech pacientů je jasnou a dlouhodobou prioritou všech oddělení Oblastní nemocnice Náchod. Protože nároky na zdravotnický personál se s řadou moderních trendů a legislativou stále zvyšují a zároveň je nutno mít na prvním místě pacienta, jeho bezpečí a odpovídající komfort, dochází ke změně v organizační struktuře Oblastní nemocnice Náchod (dále jen ON Náchod). Od 1. 4. 2015 bude zřízena pozice manažerky oboru.

Investiční akce Nového Města nad Metují jsou přehledně na městském webu

novacOd pondělí 16. března 2015 je občanům Nového Města nad Metují k dispozici zveřejněný zásobník investičních akcí města, který je umístěn na městských internetových stránkách. Zásobník je jedním ze základních výstupů rozvojové strategie a zahrnuje veškeré akce, zlepšení a úpravy, které by bylo vhodné ve městě uskutečnit.

Obyvatelé Náchoda mohou v budoucnu platit za energie méně

nachchMěsto Náchod se rozhodlo opět v letošním roce nabídnout svým občanům možnost přihlásit se do aukce a ušetřit tak rodinám peníze v jejich rodinných rozpočtech podobně jako tomu bylo v roce 2013.

Stavební práce na opravě okružní křižovatky u Slávie v Náchodě startují již za týden

BUS 1Už jen týden zbývá do zahájení oprav okružní křižovatky u Slávie. V rámci oprav, které potrvají do poloviny června, dojde k rekonstrukci všech inženýrských sítí a přeložky některých kabelových tras.

V Náchodě se budou opravovat železniční mosty

most1V Náchodě se budou opravovat železniční mosty. Opravy budou zahájeny v květnu a dokončeny v září letošního roku.

Zima na silnicích stála kraj zatím 110 milionů korun

zimni udrzba silnic 02Leden a únor přinesly na krajské silnice po mírnějším prosinci tu pravou, náročnější zimní údržbu. Silničáři se museli vyrovnat s výkyvy počasí. Na jedné straně se potýkali s velkými přívaly sněhu, na straně druhé pak s rychlým táním, které vedlo i k uzavírkám silnic. Celkové náklady na zimní údržbu se od prosince do konce února vyšplhaly asi na 110 milionů korun.

Strana 19 z 40

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře