Čtvrtek 18.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika Ostatní ekonomika Nejvýznamnější investice města Trutnova pro rok 2016

Nejvýznamnější investice města Trutnova pro rok 2016

Email Tisk PDF
seznam článků
Nejvýznamnější investice města Trutnova pro rok 2016
Strana 2
Všechny strany

uradZastupitelstvo města Trutnova schválilo na svém prvním letošním zasedání rozpočet města pro rok 2016. Dosud město pracovalo s rozpočtovým provizoriem. Po schválení rozpočtu se však může pustit do významných investičních akcí, které plánuje.

"Letos se zaměříme především na infrastrukturu a rekonstrukce na základních školách," přibližuje plány starosta města Trutnova, Ivan Adamec.

V pondělí 7. března zasedalo poprvé v letošním roce Zastupitelstvo města Trutnova. Jedním z hlavních bodů programu byl Návrh rozpočtu na rok 2016. Po projednání byl bod většinou schválen a město se tak může pustit do realizace plánovaných akcí. "Odbor rozvoje města vyčlenil na investiční akce necelých 77 milionů. Finanční prostředky poputují do oprav komunikací, chodníků, přechodů i rekonstrukcí základních škol," říká Ivan Adamec a upozorňuje, že "rok 2016 však bude spíše přípravným rokem pro velké projekty, které bychom rádi realizovali v příštím roce."

Z roku 2015 pokračují dvě akce, které budou letos dokončeny. Jde o rekonstrukci ulice Horská a stavbu zcela nové loděnice v Poříčí. Naopak v letošním roce se započne s rekonstrukcí ul. Skřivánčí, která bude dokončena v roce 2017. Vznikne zde nový přejezd a část dešťové kanalizace. První etapy kompletní rekonstrukce se dočká také ul. Ječná v úseku od nádraží, kde se navíc vystaví část zcela nové komunikace. Lepší podmínky pro chodce pak možná vzniknou ve Voletinách. "Pokud dostaneme dotaci, vybudujeme ve Voletinách nové chodníky ve směru od Trutnova k mateřské škole," přibližuje další plány Miroslav Franc, vedoucí odboru rozvoje města. Nového povrchu vozovky i nových chodníků se také dočkají obyvatelé ulice Blanická.

Částku ve výši 1 300 000 Kč investuje město Trutnov do vybudování tří přechodových ostrůvku pro zvýšení bezpečnosti chodců při přecházení přes hlavní komunikace. "Nové přechodové ostrůvky včetně osvětlení vzniknou U Studny, u Ekvity a u benzinové stanice ve směru na Poříčí," upřesňuje Miroslav Franc.

Žáci ZŠ R. Frimla se pak mohou těšit na obědy připravované ve zcela nové kuchyni. "V jako jediné trutnovské základní škole zde dosud vaří ve staré kuchyni. Proto jsme v rozpočtu města vyčlenili částku 10 000 000 Kč na její kompletní rekonstrukci," potvrzuje trutnovský starosta. Na ZŠ Mládežnická dojde k zateplení zbylých pavilonů. První etapa se uskutečnila v roce 2015. Pokud město získá dotaci, započne další etapa. Zateplení by mělo stát 30 000 000 Kč.

Další větší investice poputuje do Muzea Podkrkonoší. Zde dojde k výměně oken a opravě fasády na západní straně budovy muzea. "Prozatím je budova muzea opravená ze dvou stran, letos chceme zrealizovat opravu třetí strany a v příštím roce i té poslední," vysvětluje Miroslav Franc. Mnohem větší investice se však chystají na příští rok. "V plánu je rekonstrukce areálu Na Nivách, kde vznikne zázemí pro Středisko volného času. Připravujeme také velmi potřebnou rekonstrukci krytého bazénu," dodává starosta Ivan Adamec.

obrazek_10


Přidat komentář


Pozvánka na 30. ročník pochodu Václavice – Havlovice

Pozvánka na 30. ročník pochodu Václavice – Havlovice

V sobotu 11. května 2019 se uskuteční 30. ročník pochodu Václavice – Havl...

Návštěvníci Kuksu mohou díky unikátní mobilní aplikaci cestovat časem

Návštěvníci Kuksu mohou díky unikátní mobilní aplikaci cestovat časem

Moderní doba dorazila do 300 let starého barokního areálu v Kuksu na Tru...

Cyklobusy znovu vyjedou 1. června. Vloni je využilo téměř 72 tisíc cestujících

Cyklobusy znovu vyjedou 1. června. Vloni je využilo téměř 72 tisíc cestujících

Krkonoše, Orlické Hory, Český Ráj i Kladské Pomezí budou o...

Nejlepší sportovec města Trutnov za rok 2018 je Jakub Klauda

Nejlepší sportovec města Trutnov za rok 2018 je Jakub Klauda

Trutnovští zastupitelé schválili návrh na udělení Sportovn...

Trutnov letos udělí dvě kulturní ceny

Trutnov letos udělí dvě kulturní ceny

V letošním roce udělí město Trutnov hned dvě Kulturní ceny města. Jej&ia...

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře