Čtvrtek 2.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Nabídka akcí na Náchodsku pro víkend od 14. do 16. prosince

Email Tisk PDF

vanstrom

Coca - cola kamion v Náchodě, výstava železničních modelů v Červeném Kostelci, halový fotbal v České Skalici, vánoční koncert v Novém Městě nad Metují. O víkendu od 14. do 16. prosince se na Náchodsku pořádá celá řada akcí.

Ve Vídni v pátek začíná výstava přibližující život a dílo českého malíře Františka Kupky

Email Tisk PDF

kupka

České centrum Vídeň ve spolupráci s Královéhradeckým krajem připravilo výstavu přibližující Kupkův život a dílo. Vernisáž, která v pátek výstavu zahájí, je spojena s projekcí dokumentárního filmu "František Kupka. Symfonik barev a malíř kosmu" režisérky Daniely Gébové.

Rychnovská a náchodská nemocnice začnou fúzovat. Mají si víc pomáhat

Email Tisk PDF

opersal

Kvůli zachování a udržení kvalitní a dostupné zdravotní péče na Náchodsku a Rychnovsku i v souvislosti s rozsáhlou rekonstrukcí náchodské nemocnice by se nemocnice v Rychnově nad Kněžnou a v Náchodě měly začít postupně slučovat. Záměr fúze, která má probíhat během celého příštího roku a na jejím konci by měla být užší spolupráce obou oblastních nemocnic, včera projednali krajští zastupitelé.

Chodkyně zůstala stát v kolejišti a srazil ji vlak

Email Tisk PDF
VlakPřijíždějící vlak srazil ve čtvrtek po 17. hodině na železničním přejezdu v Náchodě - Bělovsi 53letou ženu. Žena utrpěla zranění na hlavě a na horní končetině.

Vincenzo a Georgo předali výtěžek českoskalického benefičního festivalu tanzánské vesnici Mto wa Mbu

Email Tisk PDF

vin1

Václav Dušek a Jiří Rosa, aneb Vincenzo a Georgo, již několik let jezdí do Tanzánie, kde podporují kmen Masajů. Do České Skalice přišla ve středu pohlednice z rovníkové Afriky se slovy: "Úkol splněn, dary jsme předali." Čeští vyslanci ve vesnici Mto wa Mbu předali výtěžek benefičního hudebního festivalu People for Africa aneb Nasajem s Masajem, který se uskutečnil 28. září v českoskalické sokolovně.

V Královéhradeckém kraji se žije nejlépe v zemi

Email Tisk PDF

hrad

Královéhradecký kraj je nejlepší místo pro život. Tento titul mu udělila porota unikátního srovnávacího průzkumu Místo pro život 2012. Projekt, jehož vyhlášení se uskutečnilo ve čtvrtek, vyhodnocuje životní podmínky v jednotlivých krajích a snaží se upozorňovat na nejlepší regiony České republiky. V loňském roce skončil kraj na druhém místě.

Na náchodské stavebce se dařilo žákům z Broumova

Email Tisk PDF

zaci

Kateřina Slováková, Lucie Rosová, Ondřej Sejkora a Miloš Hajdanka, studenti Základní školy Hradební z Broumova, zvítězili ve 4. ročníku soutěže Klání žáků deváťáků. V kategorii dvojic se nejvíce dařilo Antonínu Faltovi a Petru Roztočilovi z náchodské ZŠ Komenského, na druhém místě skončily Kateřina Slováková a Lucie Rosová z Broumova a bronzovou medaili si odnesli Jan Vítek a Martin Domáň, kteří jsou žáky ZŠ Plhov v Náchodě.

Kriminalisté ukončili vyšetřování vraždy v České Skalici

Email Tisk PDF

kladivo

V minulém týdnu se podařilo kriminalistům ukončit vyšetřování případu vraždy, která se stala v noci ze 17. na 18. dubna letošního roku v České Skalici.

Nabídka akcí na Náchodsku pro víkend od 7. do 9. prosince

Email Tisk PDF

dud

Soutěž o nejlepší bramborový salát, Heidy Janků v Náchodě, loutkové divadlo, házená, satelitní přenos z newyorkské opery a celá řada dalších akcí je připravena o víkendu od 7. do 9. prosince na Náchodsku.

Strana 188 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře