Sobota 27.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

V Náchodě vypukne Prima sezóna

primaV příštím týdnu Náchod ožije Prima sezónou. Jubilejní 20. ročník celostátního festivalu studentské tvořivosti se uskuteční ve dnech 8. až 12. května. Připraveny jsou pravidelné odpolední koncerty mladých kapel, řada různých workshopů pro děti, studenty i veřejnost a další zajímavé akce.

Police Symphony Orchestra bude hrát na Pivofestu na přání

pivoPolice Symphony Orchestra bude hrát na Pivofestu na přání. V sobotu 10. června na Krakonošově náměstí v Trutnově při Pivofestu zahraje třeba melodii z Krkonošských pohádek nebo ABBU. Stačí si vybrat.

U nás na zámku budou řádit Homolkovi

homolkaV sobotu 24. června se bude na rodinném minifestivalu U nás na zámku v Novém Městě nad Metují promítat snímek Ecce homo Homolka.

Základní umělecká škola v České Skalici oslavila 10. výročí

p3287151Pobočka novoměstské Základní umělecké školy v České Skalici oslavila 10 let svého provozu na Den učitelů. V úterý 28. března 2017 se v budově ZŠ v Komenského ulici uskutečnila malá slavnost za hojné účasti veřejnosti a zvaných hostů. "Jsem ráda, že jsme se tady sešli v tak hojném počtu, přestože počasí láká spíš na zahrádku," konstatovala vedoucí pobočky Alena Vlčková. Ta potom představila osoby důležité pro vznik školy a poděkovala za spolupráci učitelům i žákům školy. Bez nich by to totiž nešlo.

Česko zpívá 2017 vyvrcholí finálovým galavečerem

ceskoTV sobotu 8. dubna vyvrcholí letošní, již 11. ročník moderní pěvecké soutěže pro začínající zpěváky s mezinárodní účastí Česko zpívá finálovým galavečerem, při kterém se rozhodne o nejvyšších příčkách celkového umístění v soutěži. Chybět nebudou zajímaví hosté a atraktivní doprovodný program.

Večer pro dobrou věc pomohl dobré věci

FIL 5768Za podpory města Jaroměř a Městského kulturního střediska se v zaplněném divadle v Jaroměři konal již sedmnáctý ročník akce Večer pro dobrou věc, který pořádá David Novotný.

Jarní koncert v České Skalici ozdobí Komorní orchestr Univerzity Hradec Králové

Komorni orchestr UHKJe letitou a milou tradicí, že v České Skalici je jaro probouzeno i Jarním koncertem, kterým se zahajuje koncertní sezóna. Jaro symbolizuje zrod života, a tak není náhodou, že tento koncert je věnován maminkám a ženám. A kdo jiný, by nejlépe jim mohl poděkovat za jejich péči než mladí, nadaní lidé, kteří již toho hodně umí – ŠTUDÁCI 2017 z Hudební katedry Univerzity Hradec Králové.

Divadlo zboří ležérní dlaždiči z Prahy

jezerkaJan Hrušínský jako Šulin, Martin Sitta jako Drátěnka, Vlastimil Zavřel jako Mudrc a Václav Liška jako Volej se představí coby ležérní dlaždiči v pátek 17. března v Divadle J. K. Tyla v Červeném Kostelci, kde bude pokračovat kulturní sezóna Náchodský SWING uvádí. Ve hře úspěšného irského autora Owena McCaffertyho, který během svého života vystřídal mnoho povolání a pracoval i jako dlaždič, má čtveřice kumpánů vydlaždičkovat záchodky a umývárnu.

Jedlíci čokolády s Pavlou Tomicovou míří do Náchoda

Už ve čtvrtek 2. března začne další kulturní sezóna Náchodský SWING uvádí. Zahájí ji Jedlíci čokolády Klicperova divadla.

Strana 7 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře