Čtvrtek 25.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

V Náchodě se vzpomínalo na Lubu Skořepovou

4271 8038799Pondělní večer 20. února 2017 se v Městském divadle Dr. Josefa Čížka uskutečnil vzpomínkový večer na náchodskou rodačku Lubu Skořepovou (*21. září 1923 - ✝23. prosince 2016), jež před loňskými Vánocemi odešla do hereckého nebe. Akci uspořádal Klobouk film Praha společně s Městem Náchod.

Soutěžní přehlídka orientálního tance Hvězda Orientu se konala už pošesté

16903526 10155053677913390 7569001720311232972 oO víkendu 18. - 19. února 2017 se ve Středisku volného času Déčko Náchod konala již pošesté soutěžní přehlídka orientálního tance Hvězda Orientu. Za celý víkend hostilo Déčko na tři stovky orientálních tanečnic z České a Slovenské republiky, ale také z Polska. Tanečnice všech generací přijely bojovat o titul "Hvězdy Orientu" v deseti různých kategoriích.

Do Volyně postupují ochotníci z Jaroměře s hrou Rok na vsi

dsc0010 highČtyřdenní maraton přehlídky divadelních inscenací v podání ochotnických souborů ukončil v neděli 19. února v odpoledních hodinách stylově zazvoněním na zvoneček starosta města Rostislav Petrák. Jubilejní 20. ročník krajské postupové přehlídky amatérského činoherního a hudebního divadla se konal v Divadle J. K. Tyla v Červeném Kostelci a představil jedenáct incenací, které bojovaly o postup na divadelní přehlídku do Volyně.

V náchodském Déčku zazáří Hvězda Orientu

deckoUž 6. ročník soutěže orientálních tanečnic všech věkových kategorií bude na programu po celý víkend ve Středisku volného času Déčko v Náchodě.

Komorní víkendové divadlo v červenokostelecké knihovně bavilo desítky lidí

img 8454 highKnihovna Břetislava Kafky v Červeném Kostelci připravila pro své čtenáře, příznivce i širokou veřejnost na začátek února 2017 malé divadelní představení, které na míru divadelně skromnému multifunkčnímu centru nastudovali herci místního divadelního spolku NA TAHU – Naďa Eflerová, Milena Langrová a Vlastík Klepáček s podporou nápovědy Věrky Klepáčkové.

Jan Rejžek vystoupí v náchodské knihovně

rejzekPoslechový klubový pořad Kaleidoskop Jana Rejžka, předního českého kritika a publicisty, proběhne ve čtvrtek 9. února.

Ve foyer Městské knihovny v Náchodě je otevřena výstava pod názvem Jeruzalém

f a 4240 10723703Do 10. února je ve foyer Městské knihovny v Náchodě otevřena výstava pod názvem Jeruzalém. Historickým srdcem státu Izrael - Jeruzalémem vás pohledem skrze objektiv fotoaparátu provede PhDr. Robin Böhnisch, poslanec PS PČR.

DS NA TAHU uvedl premiéru dramatu Hodiny dětí, vstupenky na reprízu jsou ještě k dispozici

img 8261 highDS NA TAHU z Červeného Kostelce v sobotu 7. ledna uvedl premiéru psychologického dramatu Hodina dětí. Tato hra v České republice ještě nebyla nikdy na jevišti uvedena. Vstupenky na reprízu, která se uskuteční 22. ledna, jsou ještě k mání.

Náchodský houslista Viktor Tomek byl vybrán do Akademie Versailes

tomekMladý houslista, žák ZUŠ Náchod ze třídy učitele Lukáše Janka Viktor Tomek, se zúčastnil konkurzu do orchestrální Akademie Versaileles, jenž proběhl dne 4. listopadu 2016 na Pražské konzervatoři a odbornou porotou byl vybrán mezi těch několik šťastlivců, kteří se akademie zúčastní.

Strana 8 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře