Sobota 20.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

Študáci opět v České Skalici

Jaro, které symbolizuje zrod života, je v České Skalici tradičně probouzeno i Jarním koncertem. Není proto náhodou, že je tento koncert věnován maminkám a ženám. A kdo jiný by jim mohl nejlépe poděkovat za jejich péči, než mladí, nadaní lidé, Študáci 2018 z Hudební katedry Univerzity Hradec Králové.

Česko zpívá 2018 zná své semifinalisty

IMGP1038Výběrové kolo již 12. ročníku moderně pojaté a stále populárnější pěvecké soutěže s mezinárodní účastí Česko zpívá proběhlo 5. března 2018 v pražském muzeu voskových figurín Grévin. Porota si poslechla živé pěvecké vystoupení více než dvou stovek soutěžících a vybrala ty nejlepší, kteří postoupili do dubnového semifinále v Trutnově.

O výtěžek tradičního koncertu Večer pro dobrou věc v Jaroměři se podělí místní speciální škola a handicapovaný sportovec Martin Zach

FRH 1242Jaro začíná v Jaroměři. Tímto heslem se řídí producent David Novotný a už po devatenácté uspořádal v městě Jaroměř jarní benefiční koncert s názvem Večer pro dobrou věc. Tentokrát pozval na prkna jaroměřského divadla zpěváky z muzikálů MammaMia!, Ať žijí duchové a Rocky. K nim se přidala stálice české hudební scény Jitka Zelenková.

Soutěž Batist Nej sestřička slaví kulatiny

TER 8690Již desátý ročník soutěže Batist Nej sestřička 2018 odstartoval v pražském Divadle Na Perštýně. Prezident soutěže David Novotný přivítal v hledišti divadla zdravotní sestry, sponzory soutěže a další milé hosty. Finále soutěže se uskuteční v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě 15. září 2018.

V náchodském muzeu se koná výstava k osmičkovým výročím československé historie

vy1V pátek 23. února se v prostorách stálé expozice Regionálního muzea v Náchodě uskutečnila vernisáž výstavy Osudové osmičky 20. století v Náchodě. Ta se ohlíží za čtyřmi mezníky, které lze bez nadsázky ve 20. století označit za průlomové. Řeč je o letech 1918, 1938, 1948 a 1968. Samotnou výstavu můžete navštívit až do 11. listopadu.

Královéhradecký kraj podpoří kulturní akce věnované připomínkám vzniku první republiky. Výstava v Náchodě začne už v březnu

galerieVýznamné momenty československé historie z let 1918, 1938 a 1968 během tohoto roku připomene nespočet výstav, přednášek, festivalů či projekcí. Královéhradecký kraj vypsal dotační titul, který pořádání podpoří až do výše 200 000 korun.

Novým ředitelem náchodského muzea se stane Sixtus Bolom-Kotari

sixtusNovým ředitelem Regionálního muzea v Náchodě se stane od 1. března Sixtus Bolom-Kotari z Třebechovic pod Orebem. Profesně působil na Akademii věd nebo v Národním památkovém ústavu.

Naše galerie - 11. ročník výtvarné soutěže pro občany Náchodska

5790 75222201V Galerii výtvarného umění v Náchodě (GVUN) byla otevřena výstava v rámci 11. ročníku výtvarné soutěže pro občany Náchodska - Naše galerie. Společným jmenovatelem kreseb, grafik, maleb, fotografií či plastik bylo téma: Putování.

Projekt Čapek mapuje život Josefa, Karla a Heleny Čapkových v Královéhradeckém kraji

capekU příležitosti 100. výročí založení Československé republiky dochází ke spuštění nového webu věnovaného Karlu, Josefu a Heleně Čapkovým. Na adrese www.karelcapek.cz naleznete průvodce místy v Královéhradeckém kraji spjatými se životem známé sourozenecké trojice.

Strana 4 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře