Pátek 19.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

Festival Nasajem s Masajem pomůže škole v Tanzánii

nasajemDnes ve 20 hodin vypukne v sokolovně v České Skalici benefiční hudební festival Nasajem s Masajem. Výtěžek sedmého ročníku bude opět věnován škole pro nejmenší děti v africké vesnici Mto wa Mbu.

Klicperovo divadlo přiváží do Červeného Kostelce známou hru Periferie

divadHru Františka Langera z roku 1925, která popisuje příběh chudých milenců z pražské periférie, můžete vidět v sobotu 24. září od 19:30 hodin. Předprodej vstupenek na hru Davida Šiktance, kterou uvede hradecké Klicperovo divadlo v Divadle J. K. Tyla v Červeném Kostelci probíhá v Informačním centru v Červeném Kostelci nebo prostřednictvím webu 123vstupenky.cz.

62. mezinárodní folklorní festival, to byli vítězní Američané, koncert Čechomoru a přes 7 tisíc diváků

jz 20160820 183424Další ročník jednoho z největších folklorních festivalů ve střední Evropě je za námi. Letos se mezinárodní folklorní festival v Červeném Kostelci konal již podvaašedesáté. Neuvěřitelné číslo...

Decennium Náchodských Kuronských slavností

kurJiž deset let trvá tradice pořádání Náchodských Kuronkých slavností, kdy v prvním zářijovém týdnu ožije město i zámek kulturním ruchem. Navazujeme tak na slavnosti, kdy majitelem Náchodského panství byl osvícený, uměnímilovný Petr vévoda Kuronský a Zaháňský (1724-1800). Panství zakoupil bohatý vévoda v roce 1792, a jak píše ve svém rukopise tehdejší zámecký úředník Jan Müller: "Od té doby nastaly jak panství Náchod, tak i jeho služebníkům prospěšné zlaté časy."

62. mezinárodní folklorní festival začíná. Zahájí ho Čechomor s kosteleckou cimbálovkou

img 7391Jedna z největších folklorních akcí v České republice začíná. Pětidenní folklorní kolotoč se rozjede ve středu 17. srpna od 18 hodin a zastaví se v neděli zhruba ve stejný čas. Zahájení obstará slavnostní nástup zástupců zúčastněných souborů, koncert Kostelecké cimbálové muziky a především koncert skvělé české skupiny Čechomor!

Sbor Červánek z Červeného Kostelce zazářil ve Španělsku

image002 2V červenci se vydal Červánek reprezentovat Červený Kostelec, jako jediný zástupce, Českou republiku na mezinárodní soutěžní festival do španělského Cantonigros. Na této ve světě sborového zpěvu uznávané soutěži naše děti soutěžily hned ve dvou kategoriích, v kategorii lidových písní a ženských sborů, kde bylo povinností každého sboru nastudovat čtyřhlasou píseň v katalánštině bez doprovodu.

I letos se v Náchodě uskuteční celorepubliková akce Den dobrých skutků a Muž roku

3Jak už je tradicí, tak i letos se uskuteční celorepubliková akce v Náchodě Den dobrých skutků a Muž roku. Na 26. a 27. srpna 2016 je pro návštěvníky Městského divadla Dr. J. Čížka připraven kulturní program v podobě koncertu známých osobností. Letos pošestnácté i exkluzivní soutěž Muž roku České republiky.

Červený Kostelec se už za týden seznámí s folklorem Indonésie, Číny, Španělska, Izraele nebo Alžírska. K tomu zahraje Čechomor!

img 6648 2Už za týden, tj. ve středu 17. srpna, vypukne jeden z největších folklorních svátků v České republice, Mezinárodní folklorní festival Červený Kostelec. Pozvání na 62. ročník této akce letos přijali tanečníci a muzikanti z Indonésie, Číny, Španělska, Francie, USA, Izraele, Alžírska, Srbska, Slovenska a dalších zemí. Slavnostní zahájení pětidenní folklorní slavnosti obstará skvělá česká kapela Čechomor. Vše začíná v 18 hodin v přírodním areálu u Divadla J. K. Tyla v Červeném Kostelci.

Pivobraní lámalo rekordy, většině pivovarů došlo pivo

13737442 853756371426968 2224474507566693981 oV sobotu 16. července se na Masarykově náměstí konalo Pivobraní. Pátý ročník předčil všechna očekávání.

Strana 10 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře