Sobota 20.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

Leden láká na zajímavé akce ve Vile Čerych

Indie VČPrvní měsíc v roce, tedy leden, bude patřit cestovatelským přednáškám. Nabídneme vám však i další vyžití v podobě koncertu či Relaxačního malování suchým pastelem.

MUSICA VIVA přiveze do Hronova Vánoční buzení

buzeniVokálně-instrumentální soubor MUSICA VIVA Jiráskova gymnázia Náchod se na Vánoce připravuje vždycky už od září. Bývá to úsměvné, když ještě lidé venku chodí v kraťasech a chodbami školy už se linou vánoční melodie. Ale možná proto jsou muzikanti i sboristky na letošní tradiční koncert správně "nabuzení". Tak jsme ho nazvali "Vánoční buzení".

Štědrý den v pevnosti Josefov

joseffTTTAdvent začíná a v našich domácnostech probíhají přípravy na Vánoce. Výzdoba, pečení cukroví, nákup dárků a občasné sněhové kalamity nám někdy dají pořádně zabrat. Proto si zasloužíme i trochu odpočinku, abychom si užili vánoční atmosféru kolem nás.

Vánoční trhy ve Vile Čerych přilákaly přes 450 návštěvníků

V sobotu 1. prosince se ve Vile Čerych uskutečnil už třetí ročník Vánočních trhů. Vše vypuklo již po deváté hodině příchodem prvních návštěvníků. Ti si pochvalovali, jak se trhy od loňského roku rozrostly. "Tento rok jsme zaznamenali nárůst v počtu stánkařů. Je jich tu jednou tolik, než v minulém roce, tudíž i nabídka produktů je pestřejší," tvrdí Aneta Zvarová, manažerka provozu Vily Čerych. Proto je jisté, že všech více než 450 lidí, kteří na akci dorazili, měli z čeho vybírat.

Ahasver – vyšla druhá sbírka poezie Milana Poutníka

poutNáchodský pedagog, muzikant a básník Milan Poutník vydal na začátku listopadu svou druhou básnickou sbírku Ahasver.

Nová knížka o méně známé náchodské historii

obalkaTTTHistorik Richard Švanda v těchto dnech vydává novou knížku s názvem "Střípky z méně známé náchodské historie". Na téměř 230 stranách se čtenáři dozvědí zajímavosti o významných osobnostech, o kterých se doposud téměř nepsalo, o událostech dávno zapomenutých a mnoha jiných historických momentech, vztahujících se k historii města Náchoda a jeho okolí.

Advent 2018 v České Skalici zahájí pražští Piccolo coro & Piccola orchestra

piccola panorama 2017Letošní advent zahájíme v České Skalici opět s hudbou. Tentokrát na první adventní neděli 2. prosince v 17 hodin do maloskalického kostela Nanebevzetí Panny Marie zavítá pražský vokálně-instrumentální ansámbl Piccolo coro & Piccola orchestra, který právě v prosinci oslaví již 22 let působení na tuzemské i zahraniční hudební scéně.

Novoměstská filharmonie připomene 100 let republiky

novo2Pod taktovkou dirigenta Jaroslava Rybáčka se již tradičně uskuteční podzimní koncert Novoměstské filharmonie a to 18. listopadu v 17 hodin v českoskalické sokolovně. V rámci osmičkových výročí letošní koncert nese název Novoměstská filharmonie studentům.

Polická výtvarnice Iveta Osobová vystavuje v náchodské kavárně Láry Fáry

IMG 20181002 155821Výstava Veselé obrázky v kavárně Láry Fáry v Náchodě představuje tvorbu Ivety Osobové. Výtvarnice žije a tvoří v Polici nad Metují. Od roku 2016 je členem výtvarném spolku náchodských malířů AMAG. Povoláním je mzdová účetní a kromě výtvarné tvorby (malba, fotografování) ji zajímá vysokohorská turistika. Svá díla vystavovala v Polici nad Metují, v Náchodě, v České Skalici nebo třeba v Hradci Králové.

Strana 2 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře