Pátek 3.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

Novoměstská umělecká škola uspořádala výchovné koncerty

sl-02

Základní umělecká škola Bedřicha Smetany v Novém Městě nad Metují v pátek uspořádala tři výchovné koncerty pro žáky I. stupně novoměstských škol a škol z Bohuslavic, Nahořan, Provodova - Šonova a z České Skalice. Svým spolužákům se představilo asi 80 žáků ZUŠ všech oborů, kteří ve spolupráci se svými učiteli připravili pestrý hodinový program.

Velká finálová show soutěže Česko zpívá míří již potřetí do trutnovského UFFA

czpiva

Česko zpívá je moderně pojatá pěvecká soutěž pro začínající zpěváky ve věku od 9 do 26 let s mezinárodní účastí ze Slovenska, Polska a Německa. Semifinále i finále VII. ročníku této soutěže se již potřetí uskuteční v prostorech Společenského centra UFFO v Trutnově, a to v pátek 12. a sobotu 13. dubna 2013.

16. divadelní přehlídka v Červeném Kostelci skončila. Doporučení získaly Brýle Eltona Johna, Pygmalion, Kočka na kolejích a Tři v tom

br1

Pět dnů, třináct divadelních her, cenné rady odborníků, spousta zážitků, vysoká divadelní úroveň a čtyři doporučení k postupu. Taková byla letošní Východočeská přehlídka amatérského činoherního a hudebního divadla Červený Kostelec. S nejlepším pocitem mohou na letošní festival vzpomínat členové souborů z Pardubic, Hronova, České Třebové a Nového Bydžova, kteří oslovili porotu hrami (postupně) Brýle Eltona Johna, Pygmalion, Kočka na kolejích a Tři v tom a vysloužili si doporučení na celostátní přehlídku Divadelní piknik Volyně.

Charitativní večer v Jaroměři podpoří speciální školu a muže roku

div

Společensko - kulturní akce, kde vystoupí řada známých herců, zpěváků, bavičů a umělců, Večer pro dobrou věc, se 22. března koná v Městském divadle v Jaroměři. Výtěžek bude věnován Základní škole speciální v Jaroměři a Martinovi Zachovi, vítězovi Muže roku 2009.

Šestnáctý divadelní festival nabídne milovníkům Thálie třináct představení

dudak1

Příznivci divadelního kumštu se od středy 13. března už po šestnácté sejdou v Divadle J. K. Tyla v Červeném Kostelci na Východočeské přehlídce amatérského činoherního divadla. Pořadatelé ze Střediska amatérské kultury Impuls Hradec Králové, Městského kulturního střediska Červený Kostelec a Volného sdružení východočeských divadelníků připravili bohaté divadelní menu. Diváci totiž až do neděle zhlédnou třináct představení rozmanitých žánrů, mezi nimiž převažují komedie.

Galerie se pochlubila novým přírůstkem do ruské sbírky, obrazem Zimní krajina

kr1

Galerie výtvarného umění v Náchodě vlastní ojedinělou sbírku ruského malířství 19. a začátku 20. století. Minulý pátek vystavila tato díla v prostorách zámecké jízdárny a v této souvislosti se pochlubila novým přírůstkem do sbírky. Ke konci roku 2011 koupila a v průběhu minulého roku zrestaurovala relativně rozměrný obraz Zimní krajina z roku 1909 od významného malíře počítaného ve své době k nejslavnějším - Julie Jeljeviče von Klevera (1879 – 1924).

Taneční pár Chmel - Filounková z Jaroměře zvítězil ve dvou kategoriích latinskoamerických tanců na soutěži v České Lípě

chmTNa soutěži Zimní cena Taneční školy Duha v České Lípě před čtrnácti dny zvítězil dětský taneční pár Filip Chmel - Petra Filounková v latinskoamerických tancích (LAT) v kategorii Junioři i v kategorii Mládež. Pár, který reprezentuje Taneční školu TAK Dance Jaroměř, stoupá v celorepublikovém žebříčku a v kategorii Junioři LAT jsou již na druhém místě.

Festival outdoorových filmů Expediční kamera se blíží

ex

Dobrodružství, divoká příroda, extrémní zážitky, obdivuhodné sportovní výkony. Cesta, kamarádství a překonávání všech možných přírodních překážek všemi způsoby. Někdy s notnou dávkou adrenalinu, jindy s pílí a neutuchající houževnatostí. To vše bude k vidění na filmovém plátně v pátek 22. března od 18 hodin v kině Luník v Červeném Kostelci na 2. ročníku filmového festivalu Expediční kamera.

Březnový Swing zpovídal Miloně Čepelku a přináší dvě nové rubriky

SwingTBřeznové vydání Náchodského Swingu je na odběrných místech. Z titulní strany se usmívá cimrmanolog Miloň Čepelka, který nám odpověděl na otázky Zpovědnice. Mezi Jedenáctku statečných se zařadil majitel Ateliéru Tsunami Aleš Krtička, Příběh přiblíží mecenášku Medu Mládkovou a Téma se zaměřilo na pranostiky. Aktuální číslo přináší také dvě zbrusu nové rubriky.

Strana 37 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře