Pátek 3.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

Masajský mejdan pomáhal Africe, do tanzanské školy putuje 900 dolarů

mas1Ve velký a veselý mejdan se proměnil sobotní čtvrtý ročník charitativního festivalu People for Africa aneb Nasajem s Masajem v českoskalické sokolovně. Kdo přišel, ten se nejen dobře bavil, ale vstupným také pomohl provozu školy v tanzanské vesnici Mto wa Mbu.

Výstava v kině? Náchodské Kino Vesmír promítne Zánik Pompejí

pompeje1

Mimořádnou příležitost zhlédnout výstavu Život a smrt v Pompejích a Herkulaneu, která se nyní koná v Britském muzeu v Londýně, budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kina Vesmír v Náchodě. Tato výjimečná filmová událost se natáčela živě v HD obrazovém rozlišení přímo v Britském muzeu v červnu 2013 a nabízí tak divákům možnost spatřit tuto odbornou a detailně propracovanou výstavu z pohodlí náchodského kina.

Červený Kostelec v proměnách času

kostelec

Jako odezva na 650. výročí Červeného Kostelce, o němž je první písemná zmínka v Archivu Pražského hradu 22. srpna 1362, počátkem září vyšel trojdílný almanach Červený Kostelec v proměnách času.

Na jihu to vidí jinak. Jak? Dozvíte se to v Prodejní zahradě Trees

najihuT

V prostorách Zahradní kavárny TREEScoffee v Červeném Kostelci si lze do 22. září prohlédnout výstavu, jak se Itálie odráží v malbách Radoslavy Giuliano Šimkové a v sochách i kresbách Terezie Regnerové.

Folklor znovu přilákal do Červeného Kostelce tisíce lidí

f1Mezinárodní folklorní festival je největší společenskou akcí v Červeném Kostelci a má proč. Za sebou má bohatou devětapadesátiletou historii, která prověřila, že folklor je živou záležitostí a že má stále co dát širokému spektru diváků.

Dnes začíná 59. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Červený Kostelec

fol1

Největší a nejvýznamnější akce Červeného Kostelce v roce 2013 dnes začíná. Slavnostní zahájení 59. mezinárodního folklorního festivalu Červený Kostelec je naplánováno na 18 hodin. Účastnit se ho bude 13 souborů, jejichž umění budeme obdivovat následujících pět dnů. Budou to soubory ze Slovenska, Itálie, Francie, Portugalska, Izraele, Mexika, Venezuely, Indonésie a několik kvalitních tuzemských souborů.

Česká republika je folklorní velmoc v srdci Evropy. Dokládá to výstava v Červeném Kostelci

fol1

Už 59. mezinárodní folklorní festival Červený Kostelec je za dveřmi. O tom, že už má opravdu nakročeno, svědčí právě probíhající výstava ve výstavní síni Městského úřadu s názvem Česká republika – folklorní velmoc v srdci Evropy. Vernisáž, která se konala ve čtvrtek, obohatilo vystoupení dětí z červenokosteleckého souboru Hadářek.

Organizátoři Mezinárodního hudebního festivalu F. L. Věka zveřejnili finální program koncertů třetího ročníku

vek

Mezinárodní hudební festival F. L. Věka, který se uskuteční od 29. září do 17. listopadu 2013 ve třech městech – v Dobrušce, Opočně a Novém Městě nad Metují, vstupuje do svého třetího roku. Koná se v režii Občanského sdružení MAS POHODA venkova, ve spolupráci s městy daného regionu a neformálním spolkem přátel hudby – Dobrušskou klasikou. Pořadatelé v těchto dnech zveřejnili program festivalu.

Mezinárodní folklorní festival v Červeném Kostelci se blíží. Prolog obstará čtvrteční vernisáž výstavy

folk

Už jen týden zbývá do zahájení 59. mezinárodního folklorního festivalu v Červeném Kostelci. Na folklorní strunu ale město zahraje už ve čtvrtek 15. srpna. V 15 hodin začne ve výstavní síni městského úřadu vernisáž výstavy Česká republika – folklorní velmoc v srdci Evropy.

Strana 33 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře