Pátek 3.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

Restaurovaná verze filmu Všichni dobří rodáci se bude promítat v Trutnově

rodaci

Už příští týden, ve čtvrtek 8. srpna, dorazí do Trutnova digitálně restaurovaná verze filmu Všichni dobří rodáci od Vojtěcha Jasného. Po 44 letech se tak snímek díky Nadaci české bijáky, která umožnila renovaci snímku, vrací na velká plátna v nejvyšší možné kvalitě.

Přelet nad dračím hnízdem: Hynek Šnajdar vystaví koláže v Červeném Kostelci

preletVýstavní síň městského úřadu v Červeném Kostelci uvítá ve svých prostorách výtvarníka - kolážistu Hynka Šnajdara. Vernisáž výstavy Přelet nad dračím hnízdem se uskuteční v úterý 16. července v 18 hodin a potrvá do konce měsíce.

Tropická pouť není kšeft, mám dobrý pocit, že můžu pomáhat potřebným

michal-ulrich-1

Rok co rok, vždy po tři dny, se promění areál u restaurace Tropical na Rozkoši u České Skalice v místo plné pouťových atrakcí, hudby a zábavy. Sedmým rokem tady pořádá její majitel Michal Ulrich velkou charitativní Tropickou pouť. "Je to náročné na organizaci. Při prvním ročníku jsem zkolaboval. Myslím si ale, že charitativní pouť má smysl," řekl Ulrich. 

Ostrovy u Náchoda v sobotu ožily folkem

folk1

Ostrovy, oblíbená destinace chatařů, cyklistů a rybářů, na březích Metuje u Náchoda v sobotu ožily folkovou hudbou. Uskutečnil se tam totiž nultý ročník folkového festivalu Folkové Ostrovy, který v rámci iniciativy FOLK ŽIJE! pořádali o.s. Náchodská Prima sezóna a domácí skupina Bohadloband. Čestným hostem a patronem se stal Pavel Žalman Lohonka, na festival se přišel podívat i Wabi Daněk.

Kulturní středisko v polské Zabkowice Slaskie vyhlásilo fotografickou soutěž

soutez

Kulturní středisko Zabkowice Slaskie vyhlásilo fotografickou soutěž s názvem Příhraniční církevní objekty. Konečná termín pro zasílání soutěžních fotografií je do 1. října. Fotografie budou po soutěži vystaveny v Zabkowickém kulturním středisku a v Červeném Kostelci.

Švédský vokální sbor Sofia Vokalensemble nadchnul Českou Skalici

svedi1Špičkový vokální sbor Sofia Vokalensemble ze Stockholmu vystoupil v polovině června v kostele Nanebevzetí Panny Marie v České Skalici. Jejich vystoupení zanechalo v účastnících koncertu ohromný dojem. Vracíme se k neobyčejnému hudebnímu zážitku komentáři z pera Josefa Kašpara a Karla Vika.

Taneční páry z oddílu TAK Dance Jaroměř se zúčastnili soutěže ve Skutči

chmelTři dětské taneční páry z oddílu TAK Dance Jaroměř v sobotu startovaly ve Skutči u Chrudimi na jedné ze série soutěží Svazu učitelů tance. Jaroměřský oddíl zde reprezentovali František Koláčný a Amélie Cejnarová, Matěj Chmel a Kristýna Mrázová a také Oldřich Boháč a Ladislava Třasáková.

V pátek začne metalová veselice MetalGate Czech Death Fest

metalT

Minulý ročník byl v anketě tvrděrockových publicistů Břitva 2012 oceněn třetím místem v kategorii Koncert roku. Jubilejní pátý ročník české metalové veselice MetalGate Czech Death Fest se na tradičním místě v Autocampu Brodský v Červeném Kostelci koná v pátek a v sobotu.

Hračky, tance, dílny, naučné stezky a den plný pohádek

triHračky, tance, dílny, naučené stezky a den plný pohádek. To jsou Farmářské svatojánské slavnosti na jelení farmě rodiny Dašků ve Slavětíně nad Metují, kde se bude 8. června konat festival plný her, poznání, tvořivosti i dobrodružství.

Strana 34 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře