Pátek 3.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

Městská dechová hudba ukončila rok oslav 150 let své existence zdařilým vánočním koncertem

van1Významný rok v historii městské dechové hudby z Červeného Kostelce je u konce. Neoficiálně ho v pátek 13. prosince večer zakončil koncert s podtitulem Křížem krážem televizním programem. Téměř dvouapůlhodinový koncert vidělo a slyšelo plné hlediště Divadla J. K. Tyla.

Luba Skořepová zahrála v rodném Náchodě legendární Mydlibabu

lubaKulturní sezóna Náchodský SWING uvádí 2013/2014 má za sebou další, už druhou akci. Do Městského divadla Dr. Josefa Čížka v Náchodě přijala pozvání náchodská rodačka Luba Skořepová. V pondělí 9. prosince sehrála v komorní úpravě ve velkém sále Beránku inscenaci Mydlibaba a ty druhé, ve které se ve třech aktovkách plných černého humoru představila v příbězích tří různých žen.

Červenokostelecké ochotnice sehrály světovou premiéru Srdečních záležitostí

srd1V sobotu bylo Divadlo J. K. Tyla v Červeném Kostelci svědkem premiéry, kterou lze s nadsázkou označit jako světová. Na jevišti se totiž vůbec poprvé objevila hra divadelního a filmového režiséra a scénáristy Petra Strnada Srdeční záležitosti. Představení, v němž se v prostředí mužského srdce setkáváme s životy čtrnácti žen čtyř generací, sledovalo téměř plné hlediště divadla, a dokonce i sám autor.

Státní svátek a 20. výročí partnerství se Ząbkowicemi Červený Kostelec oslavil koncertem symfonického orchestru

os4

Přes padesát vystupujících a plné hlediště Divadla J. K. Tyla v Červeném Kostelci si v neděli 17. listopadu připomnělo Den boje za svobodu a demokracii. Koncert červenokosteleckého symfonického orchestru ovšem vyjma událostí před 24 lety oslavil také významnou lokální událost – 20. výročí partnerství s polským městem Ząbkowice Śląskie.

Legendární textař Michal Horáček bude už příští týden MEZI NÁMI v Červeném Kostelci

hor1První akcí kulturní sezóny Náchodský SWING uvádí 2013/2014 bude autorský recitál Michala Horáčka Mezi námi. Jeden z nejlepších českých textařů zavítá do Divadla J. K. Tyla v Červeném Kostelci už příští středu 20. listopadu.

Červenokostelečtí ochotníci zahráli pod fiľakovským hradem

fil1Kostelečtí amatérští herci z divadelního spolku DS NA TAHU, tentokrát z důvodu oslavy jubileí hlavních aktérů seskupení pod názvem NUDA (Nahodilé uskupení divadelních amatérů), překročili tentokrát dalece nejen hranice regionu, ale i celé České republiky. Byli totiž na doporučení královéhradeckého kulturního střediska IMPULS pozváni s divácky velmi úspěšnou autorskou hrou Vlasty Klepáčka – Kuchařka a generál aneb druhá Míza – na malé setkání slovenského, maďarského a českého divadla do městečka Fiľakovo, které se konalo o víkendu 9. a 10. listopadu.

Královéhradecký hejtman Lubomír Franc přijal folkloristy

fr1I když letošní sezona dominantních folklorních slavností a festivalů už skončila, v jejím zákulisí vládne stále čilý ruch. Tuto skutečnost potvrdilo i čtvrteční setkání hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France s řediteli folklorních festivalů a slavností v regionu východních Čech – MFF Červený Kostelec (Červený Kostelec), MFF Pod Zvičinou (Lázně Bělohrad) a Setkání s folklorem (Hradec Králové).

Základna tanečního klubu TAK Dance Jaroměř se rozrůstá

fotomixPo letní prázdninové pauze se naplno rozjela soutěžní taneční sezóna v klubu TAK Dance Jaroměř. Jeho členská základna se už velmi rozrostla. Klub má již sedm pravidelných účastníků soutěží vypsaných Svazem učitelů tance České republiky. Nově jsme začali trénovat třikrát týdně a dobré umístění párů na sebe nenechali dlouho čekat.

Rozhovor s novoměstským výtvarníkem Jiřím Marbachem

malirTVernisáž výstavy novoměstského výtvarníka Jiřího Marbacha, která nese název Die Exkursion (překlad – exkurze), zahájila 24. října výstavu v partnerském německém městě Hilden. Jiří Marbach zde vystavoval své práce a osobně se také vernisáže zúčastnil.

Strana 31 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře