Pátek 3.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

5. charitní ples pomůže nemocným v Hospici Anežky České

charitV sobotu 9. listopadu ve 20 hodin se v sále červenokostelecké sokolovny již popáté uskuteční charitní ples, který bude opět setkáním nejen pracovníků Oblastní charity Červený Kostelec, ale jsou přizvány i ostatní charity v regionu, příznivci a podporovatelé Oblastní charity Červený Kostelec. Ti všichni přijdou za kvalitní zábavou s dobrým občerstvením a současně přispějí na péči v Hospici Anežky České a Mobilním hospici Anežky České.

Grafoklub byl zateplen, provoz zahájilo Vinobraní Divadelního souboru NA TAHU

gr1Stavební úpravy Grafoklubu v Červeném Kostelci, jejichž cílem byly zdejší tepelné úspory, byly v minulém týdnu dokončeny. Investiční akce, která stála přes tři a půl milionu korun, byla ukončena včas, a tak se zde již v sobotu mohlo uskutečnit Vinobraní v režii místního Divadelního souboru NA TAHU.

Sochař Arnold Bartůněk daroval Náchodu sochu s názvem Vítězslava

bart1Arnold Bartůněk, pražský akademický sochař a restaurátor, nabídl městu Náchod darem svoji sochu s názvem Vítězslava. Umělec, dnes žijící v Litomyšli, uspořádal svou první samostatnou výstavu v roce 1987 právě v Náchodě.

Po 120 letech od prvního provedení zazní Dvořákova Novosvětská v České Skalici

novo1Dvořákova Novosvětská symfonie č.9 e-mol byla poprvé před 120 lety provedena v New Yorku Philharmonic Society s dirigentem Antony Seidlem a přijetí díla bylo triumfální. Letos 17. listopadu zazní toto velkolepé dílo v České Skalici v podání Novoměstské filharmonie s dirigentem Jaroslavem Rybáčkem.

Pěvecký sbor Červánek se setkal s předním pražským souborem Rolnička

rolnicky

V říjnu se uskutečnil výměnný pobyt dětských pěveckých sborů, v rámci kterého sbor Červánek z Červeného Kostelce hostil pražskou Rolničku – tedy sbor, který si získal věhlas díky účastem na soutěžích a vystoupeních u nás i v zahraničí s nepřehlédnutelným sbormistrem Karlem Vignerem.

Galerie výtvarného umění v Náchodě vyhlásila 8. ročník výtvarné soutěže Naše Galerie pro občany Náchodska

galGalerie výtvarného umění v Náchodě vyhlásila 8. ročník výtvarné soutěže Naše Galerie pro občany Náchodska. Téma letošního ročníku zní Mávnutím kouzelného proutku.

Úspěšný vstup TAK Dance Jaroměř do nové taneční sezóny

tanecNa první soutěži v nové sezóně pořádané Jaroslavem Krtičkou z Taneční školy Krok, obcí Praskačka a Svazem učitelů tance České republiky v Praskačce začal taneční klub TAK Dance Jaroměř v letošních soutěžních kláních velkým úspěchem. Minulou neděli se soutěže účastnilo šest tanečních párů, kteří uspěli v různých věkových kategoriích.

Václav Havel odešel, vzpomínka na Odcházení zůstává

hav1Vilu Čerych potkalo v roce 2010 neuvěřitelné štěstí. Pro natáčení svého prvního a bohužel zároveň posledního filmu Odcházení si ji vybral náš bývalý prezident Václav Havel. Tato mimořádná událost se nesmazatelně vryla nejen do paměti všech zúčastněných, ale i do historie Vily. Občanské sdružení Centrum rozvoje Česká Skalice, které Vilu Čerych provozuje, se proto rozhodlo vytvořit jako stálou připomínku těchto okamžiků výstavu nazvanou Filmové Odcházení s režisérem Václavem Havlem.

Náchodská radnice ocenila výsledky klubu akrobatického rokenrolu

rok1Malý, ale úspěšný. To je dnes Klub akrobatického rokenrolu, který funguje pod křídly náchodského Sokola. Nejen letošní úspěchy se rozhodla ocenit náchodská radnice. Závodníky společně s trenérkou Hanou Filipovou v pátek slavnostně přijal v obřadní síni náchodské radnice starosta Jan Birke. Ocenil vynikající výsledky členů oddílu akrobatického rokenrolu a především skvělou reprezentaci města Náchoda nejen v České republice, ale i v Evropě.

Strana 32 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře