Sobota 20.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

Blíží se 2. ročník taneční soutěže Hvězda Orientu

hv3

Středisko volného času Déčko Náchod a Taneční škola Sahar vyhlásily 2. ročník taneční soutěže Hvězda Orientu, která se uskuteční o víkendu 16. a 17. února v náchodském SVČ Déčko. Do 16. ledna se lze ještě přihlásit.

Předvánoční kulturní program v Červeném Kostelci

ck1

Předvánoční kulturní program v Červeném Kostelci nabídl mnohé, mj. i vánoční koncert žáků základní umělecké školy To k Vánocům patří a tradiční vánoční trhy na stříbrnou neděli.

Slavnostní program formálně ukončil Rok Boženy Němcové

pc195477

Ve středu 19. prosince se uskutečnila malá slavnost v Regionálním informačním centru v České Skalici. Přesně po 11 měsících se cyklus Roku Boženy Němcové uzavřel na stejném místě, kde byl 19. ledna zahájen.

Výstava Zvyky českých a polských vánočních svátků trvá až do konce roku

ver1Česko - polská výstava Zvyky českých a polských vánočních svátků, která byla zahájena na druhou adventní neděli na Městském úřadě v Novém Městě nad Metují, potrvá až do konce roku.

Nabitý Jiřinkový sál tleskal pěveckým sborům základní školy

sk1

Více než stovka rodičů a milovníků hudby zavítali v předvánočním čase do Muzea Boženy Němcové v České Skalici. V historickém Jiřinkovém sále se uskutečnilo vánoční vystoupení pěveckých sborů místní základní školy. Letošní koncert dostal název Koleda pro Barunku.

Rock v kině dnes pokračuje legendárním koncertem Jimiho Hendrixe z Woodstocku z roku 1969

hendrix

Po koncertech Led Zeppelin - Live in London 2007, Queen - Hungarian Rhapsody Live In Budapest '86 a The Doors - Live at the Bowl '68 pokračuje projekt Rock v náchodském Kině Vesmír legendárním koncertem Jimiho Hendrixe z Woodstocku z roku 1969 v té nejlepší obrazové i zvukové kvalitě. Koncert začíná dnes v 19:30 hodin.

Světová premiéra skladby zazněla v Novém Městě nad Metují

vek

Poslední koncert letošního Mezinárodního hudebního festivalu F.L.Věka se minulou neděli konal v kostele Nejsvětější Trojice v Novém Městě nad Metují. Chlapecký sbor BONI PUERI divákům nabídl velké překvapení, když si vyslechli světovou premiéru Žákovské koledy od současné skladatelky Sylvie Bodorové.

Strakonického dudáka v podání DS NA TAHU ocenilo publikum dlouhým potleskem

dud1

Premiéra Strakonického dudáka má za sebou úspěšnou červenokosteleckou premiéru. Více jak dvouhodinová báchorka Josefa Kajetána Tyla o začarovaných dudách, mladém muzikantovi a lásce, která i kletbu přemůže, diváky potěšila a místy i pobavila. Výkon červenokosteleckých ochotníků proto do posledního místa zaplněné hlediště ocenilo dlouhým potleskem, díky kterému se opona musela více jak pětkrát znovu otevřít.

Strakonického dudáka jsem plánoval režírovat 30 let

honza-broz

Režisér a herec Divadelního souboru NA TAHU Honza Brož se letos rozhodl uskutečnit svůj dlouholetý sen – režírovat báchorku J. K. Tyla Strakonický dudák aneb Hody divých žen. Vybral si k tomu ideální příležitost: rok, kdy Červený Kostelec slaví 650. výročí první zmínky o městě. Hra se zpěvy, ve které se představí 36 herců, bude mít premiéru 1. prosince v Divadle J. K. Tyla a reprízu 9. prosince tamtéž.

Strana 40 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře