Pátek 3.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

Pěveckým sborům základní školy tleskal zaplněný Jiřinkový sál

pev1Opět po roce se uskutečnil Jarní koncert pěveckých sborů místní základní školy v Jiřinkovém sále Muzea Boženy Němcové v České Skalici. Rodiče a kamarádi děti obsadili sál do posledního místečka.

Děti z DOMKu vyrazily na vycházku podle tajného plánu

rozk1

Českoskalická Městská knihovna připravila v sobotu společně s dětmi z DOMKu (Klub dětí a mládeže Městské knihovny v České Skalici) vycházku podle tajného plánu. Vycházka zase tak tajná nebyla, protože všichni věděli, že cílem bude přehradní nádrž Rozkoš u České Skalice.

Titul 1. vicemistr České republiky Svazu učitelů tance 2013 patří tanečnímu páru z Jaroměře

tanec

Taneční pár Filip Chmel a Petra Filounková z oddílu TAK Dance Jaroměř získal minulou středu titul 1. vicemistr České republiky Svazu učitelů tance 2013 v juniorské kategorii latinsko - amerických tanců. Mistrovství ČR se konalo v kongresovém centru AFI Palace v Pardubicích a startovaly zde i další taneční páry z jaroměřského oddílu.

Na novoměstském zámku vodí turisty na půdu

puda1

Majitel zámku Josef Marian Bartoň – Dobenín s chotí a správa zámku v Novém Městě nad Metují zvou turisty a návštěvníky města a zámku na prohlídky zámecké půdy. Půda je otevřena od dubna do října v rámci otevírací doby zámku.

Loutkářský soubor Radost úspěšně zakončil divadelní sezonu

radost

Loutkářský soubor Radost z Červeného Kostelce zakončil divadelní sezonu na Boučkově Jaroměři. Letošní již 31. ročník jaroměřské přehlídky loutkových divadel se konal v sobotu 11. května a byl velice kvalitně obsazen.

Veselé kosti, fantastický koncert slovinského loutkáře, sklidily ovace

lebka

Něco takového Galerie Slavie, kterou provozuje Fotoklub Náchod, patrně nezažila. Ve středu v podvečer byli diváci svědky skutečného koncertu slovinského loutkáře Matiji Solce, který v rámci vernisáže fotografií studentů Vyšší odborné školy oděvního návrhářství v Praze uvedl svou autorskou hru Veselé kosti.

Viktorie Dědečková zazpívá šansony, doprovodí ji akordeonista František Tomášek

sansony1Kostel Církve československé husitské ve Sportovní ulici na Žižkově kopci v České Skalici se v pátek 3. května od 19 hodin promění v romantickou večerní procházku po nostalgické Paříži, v místo, kde budou znít zejména francouzské šansony.

Výstava v novoměstském muzeu přiblíží dobu našich babiček a prababiček

lozniceTitl

Výstava v Městském muzeu v Novém Městě nad Metují nazvaná Ložnice našich babiček přiblíží dobu našich předků, kdy ještě nebyla známá umělá a dutá vlákna, spalo se v poctivých duchnách z prachového peří, povlečených v kanafasu, které vonělo venkovním vzduchem a škrobem. Výstava začne 7. května a potrvá až do 30. září.

Královéhradecký kraj v Senátu představí výstavu o malíři Kupkovi

opocno

Výstava o malíři Františku Kupkovi, kterou pořádá Královéhradecký kraj, bude od 7. května k vidění v Praze v předsálí Senátu. Expozice představí hlavní etapy tvorby tohoto světoznámého umělce a rodáka z Opočna v Královéhradeckém kraji.

Strana 35 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře