Neděle 28.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Královéhradecký hejtman svolal starosty na setkání, Koalice STOP HF veřejnost na demonstraci: 6. března v Náchodě

Email Tisk PDF

demonstrace

Hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc podepsal petici proti těžbě břidlicového plynu či jejímu případnému průzkumu na Trutnovsku, Náchodsku a Broumovsku. Kvůli záměru těžařů svolal na 6. března zástupce měst a obcí na setkání do Náchoda, kam pozval na šest desítek starostů. Koalice STOP HF zve na stejnou dobu na poklidnou demonstraci, která se bude konat v době setkání těžařů se starosty, tedy v úterý 6. března od 8 do 10 hodin před hotelem Beránek na Masarykově náměstí v Náchodě.

Polský dopravní inspektorát omezil některé dny v roce 2012 jízdu vozidel nad 12 tun

Email Tisk PDF

kamion1

Polský Inspektorat Transportu Drogowego (ITD) v Opole informoval o dnech v roce 2012, kdy je na území Polské republiky stanoveno omezení jízdy nákladních vozidel nad 12 tun.

Martin Lanži z římsko-katolické farnosti v Broumově o slavnosti, na které ve Vatikánu Dominik Duka převzal od papeže kardinálské symboly

Email Tisk PDF

Martin1

Administrátor římsko-katolické farnosti v Broumově Martin Lanži byl přítomen slavnosti, na které ve Vatikánu 18. února současný pražský arcibiskup a královéhradecký rodák Dominik Duka převzal od papeže Benedikta XVI. kardinálské symboly.

V Náchodě vznikla Koalice občanských iniciativ STOP HF proti průzkumu a těžbě břidlicového plynu

Email Tisk PDF
koaliceV Náchodě byla založena Koalice občanských iniciativ STOP HF, která se dohodla na další petici proti průzkumu a těžbě břidlicových plynů požadující zákaz metody HF (hydraulic fracturing - hydraulické štěpení). Na výzvu Jiřího Malíka z občanského sdružení Živá voda se podařilo shromáždit občany a občanská sdružení od Trutnova, Náchoda, Broumova až po Českou Skalici.

Česko - polská spolupráce v dopravě zabránila dopravnímu kolapsu v Náchodě

Email Tisk PDF

kamion

Kvůli středečnímu hustému sněžení a vrstvě sněhu na silnici v kopcích před polským Klodzkem byli policisté nuceni uzavřít hraniční přechod v Náchodě. Díky česko - polské spolupráci při řešení krizových situací v dopravě operativním předáváním informací o aktuálním stavu sjízdnosti silnic nedošlo k dopravním zácpám v centru Náchoda.

Představitelé samospráv Náchodska a Broumovska proti záměru těžby břidlicových plynů

Email Tisk PDF

tezba

Starostové a místostarostové měst náchodského okresu se jednomyslně shodli na zásadním nesouhlasu se záměrem průzkumu těžby a samotné těžby břidlicových plynů na území Broumovska a Náchodska.

Hraniční přechod do Polska v Náchodě je pro kamiony uzavřen

Email Tisk PDF

kamiony-v-zime1

Náchodská policie varuje všechny řidiče před komplikacemi v dopravě. Vzhledem k velkému množství sněhu je nesjízdná vozovka pro kamiony na polské straně směrem na Klodzko.

Policisté získali autentické záběry podezřelých žen

Email Tisk PDF

osoby1

Všímavý občan vyfotil čtveřici žen v místě opakovaného pokusu o trestnou činnost páchanou na seniorech. Podívejte se na jejich reakci poté, když nečekaně zjistily, že jsou v zájmu pozornosti náhodného svědka.

Kraj bojuje o iktové centrum pro léčbu pacientů s mrtvicí v náchodské nemocnici

Email Tisk PDF

nemocnice

Královéhradecký kraj učinil kroky k udělení akreditace pro iktové centrum v nemocnici v Náchodě, kde se léčí pacienti s mrtvicí. Toto strategicky významné oddělení pro léčbu nemocných zatím náchodské nemocnici stále chybí, i když má toto pracoviště odpovídající techniku i zajištění špičkovými zdravotníky a pro nemocnici, která má spádovou oblast přes 150 tisíc lidí, je velmi potřebné.

Strana 201 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře